Emocionant 46è Ral.li Osona

I es que aquesta edició del mític Ral.li Osona ha deixat dues cares ben diferenciades.

En primer lloc la cara d’impotència que se’ls hi va quedar a en Miquel Prat i Daniel Montaner, equip del Moto Club Igualada, al veure que el seu Renault Clio Sport, llogat especialment per aquesta ocasió, es quedava avariat 3 kms després d’iniciar la primera especial del dia, just quan lluitaven per mantenir la primera posició al Campionat de Catalunya de Ral.lis Absolut en la que en aquest Osona arribaven com a líders. Amb aquest abandó Prat-Montaner queden relegats a la quarta posició del Campionat, tot i que encara queden 4 curses puntuables tres de les quals son de terra, l’especialitat preferida de la jove parella del MCI.

L’altre cara de la cursa ha sigut la de l’equip format per Miquel Marsol i Llorenç Martin, amb el seu Mitsubishi Lancer Evo IX, que en el que ha sigut la seva segona participació en un Ral.li han aconseguit finalitzar en una meritòria quarta posició scratch. Recordem que aquest equip del Moto club Igualada va debutar en l’especialitat en el passat Ciutat d’Igualada, on ja varen deixar constància de la seva conducció però una avaria mecànica no els va deixar finalitzar la proba. Aquesta sort ha canviat totalment en aquest Osona on Marsol ha finalitzat a les portes del podi a 3’22 segons del primer classificat, a mes d’endur-se el Grup L en el qual participaven.

 

Com dèiem el Campionat de Catalunya de Ral·lis ha arribat al seu equador. L’Osona va ser puntuable pel Campionat de Catalunya de Ral·lis, la Copa de Catalunya de Ral·lis d’Asfalt, l’Open Bridgestone de Ral·lisprints i les copes de Catalunya de Regularitat Esport i Súperesport, a més del Volant RACC. Organitzat per l’escuderia Osona i amb la novetat de situar el parc d’assistència a Tona, el ral·li va aplegar prop d’una vuitantena de vehicles inscrits i un bon nombre d’aficionats en una jornada de ple estiu. La carrera constava de cinc  trams: La Vola, la Trona i la Costa dels Gats, als quals s’havien de fer dues passades, i dos de nous, amb tres passades sobre cada un, que eren Coll de Mansa i l’Enclusa-Romegats. La cursa acabava amb una super-especial al circuit d’Osona.

El Ral·li va començar amb el domini del Porsche 911 GT3 Cup Rallye d’Albert Orriols i Manel Muñoz que van marcar els millor temps en quatre dels sis primers trams, però un error de conducció el l’últim tram del dia, la super-especial del Circuit d’Osona, va fer que el Ral.li se l’endugués Josep Mª Membrado i Jordi Vilamalla, també amb Porsche 911 GT3 que arribaven a poc mes d’un segons de diferencia d’Orriols. El tercer lloc dle podi el van copar Carles Llinas i Kiko Torra amb un Mitsubishi Lancer Evo X a 1’23 segons de Membrado.

Jaume Poch, copilot del Moto Club Igualada, també va participar en aquesta cursa a la dreta d’Enric Prats, amb un Peugeot 206 XS amb el qual varen patir una petita sortida de carretera sense conseqüències fruit d’una avaria mecànica que si els va obligarà abandonar quan lluitaven per el Grup A i la Classe 6.

Carles Gutiérrez i Daniel Sagués, oficials del Moto Club Igualada, van col·laborar en l’Organització d’aquesta mítica cursa fent les funcions de Controls de Tram, al matí al mític “la Trona” i a la tarda a “l’Enclusa-Romegats”.

Enric Ruiz també va assistir a la proba com l’habitual Delegat Tècnic de la FCA.

 

La propera cita del Campionat serà el 5 de setembre amb el Ral.li de Cervera, ja sobre terra, puntuable també pel Campionat d’Espanya de l’especialitat.

 

 

Enric Ruiz, Moto Club Igualada

Fotografies,  Jordi Palma.

 

 

Miquel Marsol i Llorenç Martin al tram de "La Vola"

Miquel Marsol i Llorenç Martin al mític tram de “La Trona”

 

Espectaculars Enric Prats i Jaume Poch mentre eren en cursa.

Espectaculars Enric Prats i Jaume Poch mentre eren en cursa.

 

 

 

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.