12é Ral·li de Terra Ciutat de Cervera

El passat dia 3 de setembre va tenir lloc la dotzena edició del Ral·li de Terra de Cervera organitzat per l’Escuderia WRC Management. Es va disputar pels camins de la Segarra, amb centre neuràlgic a la seva capital. Enguany va ser puntuable per el Campionat d’Espanya de Ral·lis de Terra, així com pel Campionat de Catalunya de Ral·lis, Volant Racc i l’Open Catalunya de Ral·lis de terra i va comptar amb una inscripció de luxe, amb 58 participants, garantint així l’èxit de públic i espectacle.

El format de la prova, amb 185 kms totals, 8 trams i mes de 102 kms cronometrats va permetre fer-nos gaudir d’un Ral·li compacte amb trams molt ràpids on la pols i els camins trencats decidien, en molts casos, la sort dels participants.

El guanyador de la proba va ser el català Joan “Nani” Roma i el seu copilot Pilar Barcelò, amb Mitsubishi Colt, que desprès de vàries participacions l’any passat al Campionat Estatal de terra, enguany aquesta era la seva primera cursa en aquest ferm. Joan Vinyes i Jordi Mercader, amb Subaru Imprezza, van acabar a nomes 22” de Nani, seguits de Triviño-Salom amb Peugeot 206 WRC a poc mes d’un minut i mig.

Mala sort pels pilots del Moto Club Igualada:

Doncs si, els trams molt sovint trencats i l’acumulació de pols va fer patir als pilots i a les seves mecàniques de valent, fent que nomes un equip dels quatre participants del MCI pogués finalitzar la proba. Aquest equip va ser el format per Albert Lampreave i Jose Antonio Gavilan, amb Seat Ibiza 2.0 16V, que desprès d’un llarg període d’inactivitat es van retrobar a la competició assolint la 32ª posició scratch final i van ser 16ens de dues rodes motrius.

Miquel Prat i Daniel Montaner, participants dintre del Volant Racc-desafio Peugeot, van patir una petita sortida de pista al tram D1 amb el seu Peugeot 107, just quan es situaven 3ers de la copa monomarca, que els va fer abandonar per ruptura del radiador del seu vehicle. Prat, que va anar de menys a mes, va arribar a aconseguir fer un 2on scratch al tram C1 dintre d’aquest certamen de promoció.

Raimon Morató i Xavier Dagà, amb Citroën Saxo 16v, tampoc no van tenir gaire sort a Cervera, abandonant al tram C1 per ruptura del seu palier dret desprès de patir un toc a un marge, just quan anaven 33ens de general.

Xavier Tressera i Toni Padulles, amb Seat Ibiza 2.0, que també es retrobaven amb la competició en aquesta cursa, van patir una averia mecànica que els va fer desistir quan marxaven en la 29ª posició scratch.

Alex Haro també va participar en aquesta proba coma copilot de Xavier Tañà, amb Mitsubishi Lancer Evo IX, assolint la 7ª posició de la General, 7ens de quatre rodes motrius i quarts de la Mitsubishi Cup, certamen el qual també va ser puntuable a Cervera.

La propera cita de terra a Catalunya serà els propers dies 17 i 18 de setembre amb la disputa del Ral.li Terres de Catalunya, a Lloret de Mar, també puntuable per el campionat Francès de l’especialitat.

Albert Lampreave

Albert Lampreave

 

Miquel Prat

Miquel Prat

 

“Rai” Morató

“Rai” Morató

 

Xavier Tressera

Xavier Tressera

Sigues sociable, comparteix!

    Deixa un comentari

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada