Baja Aragón-Teruel 2016

El passat cap de setmana es va disputar la vigèsima tercera Edició de la Baja Aragón, considerada com la millor proba del Campionat del Mon de Ral-lis “Cross Country”. La competició, que tenia com a centre neuràlgic la capital Aragonesa de Terol, va constar d’una etapa pròleg de quasi 20 kms que es va disputar divendres, dues especials mes cronometrades dissabte i una especial mes diumenge, que conformaven un total de mes de 800kms de recorregut.

En aquesta edició han participat mes de 170 inscrits  amb l’al·licient de que la cursa puntuava doble pel Campionat del Mon de Bajas, per lo que els millors conductors, arribats dels cinc continents, es van donar cita a la proba Espanyola. Pilots com Carlos Sainz, Nani Roma o Nasser Al Attiyah van acaparar totes les mirades en cotxes, o Joan Barreda, Gerard Farrés o Joan Pedrero van fer lo propi en la categoria de motos.

Nasser Al Attiyah, amb Toyota Hilux, va avantatjar amb nomes 19 segons a un Carlos Sainz que es presentava amb la ultima evolució del seu Peugeot 2008 Dakar, proclamant-se vencedor d’aquesta Edició. Tercer va ser el Finlandes Mikko Hirvonen amb un Mini All4 a poc mes de 3 minuts.

Pel que fa a les motos Joan Barreda, amb Honda CRF va aconseguir la victòria, seguit d’un rapidíssim Gerard Farrés, amb una KTM de l’equip Himoinsa i de Michel Metge, el francès d’Honda que va finalitzar tercer a 10 minuts de Barreda.

Pel que fa als participants del Moto Club Igualada cal destacar el Podi aconseguit per Alex Aguirregaviria en la categoria de Camions, que acompanyat de Josep Maria Macià i de Daniel Planes, van aconseguir conduir el seu Mercedes Benz 18.44 AK a la tercera posició final. El de Manresa va finalitzar la Baja amb un temps total d’unes 7 hores i 21 minuts, 23 minuts mes que el primer classificat de la categoria que fou l’Equip Oficial Tatra amb Martin Kolomy al capdavant.

Dani Vilà, que també va participar en aquesta prestigiosa cursa als comandaments d’un Yamaha Raptor YFM700R a la categoria de Quads, va finalitzar en la 46ª posició final. Dani, tot i que va tenir un bon començament a la Pròleg, finalitzant la jornada en segona posició scratx, va patir una forta sortida al començament de la primera Especial de dissabte quan, a només 20 quilòmetres de la sortida, va topar amb una pedra que estava al mig de la traçada deixant molt malmès el seu Yamaha. Tot i això i gràcies a la reacció de l’Equip Vilà Racing, el de Capellades va poder reparar la seva maquina i va poder continuar, tot i patir també conseqüències físiques pel pilot que l’impedia estar al 100×100. Diumenge, després de visitar la infermeria de la cursa per realitzar les cures pertinents, l’objectiu que es va marcar el del MCI va ser el de finalitzar una cursa que se li resisteix, i es que recordem que a l’Edició del 2015 també va patir un abandonament.

Menys sort va tenir l’Alex Haro: El prestigiós Copilot del Moto Club, que va sortir a la dreta del seu habitual pilot Nani Roma, va patir un abandonament per culpa d’una sortida de pista a 30 quilometres per finalitzar la segona etapa de dissabte. El d’Òdena i el de Fulgueroles, que tot just estrenaven nova muntura en aquesta proba, un Toyota Hilux V8, van perdre qualsevol opció al deixar molt malmès el seu vehicle, just quan rodaven entre els tres Equips mes ràpids. Roma i Haro tenien com objectiu la preparació del seu Toyota per el proper Dakar 2017 per això van intentar reparar el seu Hilux per sortir de nou diumenge, però finalment van haver de renunciar al no tenir plenes garanties de que el seu vehicle quedes en perfectes condicions per competir. Roma i Haro hauran d’esperar a la propera edició de la Baja Aragón per poder revalidar la seva Victòria en aquesta proba.

Com últimament be sent habitual una representació d’Oficials del Moto Club Igualada també van ser presents en aquesta cursa. Jordi Mas i Marc Queraltó a Direcció de Cursa, Jordi Bòria als comandaments d’un dels Vehicles de Rescat Ràpid o David Zamora en el Centre de Coordinació Mèdica en son un Exemple.

 

Enric Ruiz, Moto Club Igualada

 

Espectacular la decoració del Mercedes d'Aguirregaviria

Espectacular la decoració del Mercedes d’Aguirregaviria

 

 

L'Equip de Vilà Racing al podi d'arribada

L’Equip de Vilà Racing al podi d’arribada

 

 

Roma-Haro molt agressius mentre van ser en cursa.

Roma-Haro molt agressius mentre van ser en cursa.

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.