Del 1959 fins al 1969

1959

El 10 de novembre de 1959 al Saló de Festes de la Granja Pla, sota la Presidència del Conseller d’Esports del Molt I.lustre Ajuntament d’Igualada senyor Antoni Garcia Urgelés, un grup d’igualadins crea una Comissió Gestora per al de fundar una Societat Esportiva-Motorista Social-Recreativa que haurà d’afiliar-se a la «Real Federación Motociclista Española».
El 20 de novembre es crea el MOTO CLUB IGUALADA a la Granja Pla, posteriorment local social. S’aproven els Estatuts preparats por la Comissió Gestora que seguidament es converteix en 1a. primera Junta Directiva, presidida pel senyor Saturnino Garcia Urgelés.
Per tal de donar a conèixer a la Ciutat la creació de l’Entitat s’organitza un Festival que tindrà lloc al Camp d’Esports de l’Ateneu. La gimkhama és un èxit. Abans però, i a les Escoles Pies, és beneït el Banderí del MOTO CLUB IGUALADA pel Pare Segalés.

1960En el decurs d’aquest any s’organitzen diferents gimkhamés, proves de regularitat i Moto Ball. L’activitat es culmina amb l’organització de 1r. MOTOCROSS D’IGUALADA.
Es crea el primer emblema de Moto Club del que n’és autor el senyor Joan Padrós i Monturiol, en el qual es pot veure un esbelt motorista d’una ala en la que hi ha inscrites les lletres M.C.I.

1961

Consagració del MOTO CLUB IGUALADA com organitzador. El 2n. MOTOCROSS D’IGUALADA puntua pel Campionat de Catalunya. èxit econòmic i de participació. S’incrementa el preu de l’entrada en 1 pesseta en benefici de la Creu Roja.

1962Al passeig Verdaguer, i por primera vegada a Igualada, s’organitza el 1r. GRAN PREMI MOTO CLUB IGUALADA DE KARTS.

19632n. GRAN PREMI DE KARTS en el que per primera vegada participa la recentment creada Escuderia de Karts.
S’organitza a Calaf el 1r. TROFEU DE KARTS VILA DE CALAF.

19641a. PUJADA A LES MAIOLES «Trofeu Ocean» amb la que l’Entitat s’estrena en l’especialitat d’automobilisme. Joan Fernàndez és el guanyador absolut amb un Porsche 2000 (4’11″23). L’igualadí Julius Bernaus guanya la categoría junior 75cc. amb una Derbi (5’19″23).

1965

Nova edició del TROFEU CIUTAT D’IGUALADA DE KARTS amb la qual el pilot del M.C.I. Josep Ma. Vives aconsegueix una notable quarta posició. 2a PUJADA A LES MAIOLES en la qual el guanyador absolut és una moto Montesa pilotada per Oriol Regás (4’24″12). L’edició és puntuable pels Campionats de Catalunya de motociclisme i automobilisme.

19663a. PUJADA A LES MAIOLES, puntuable pels Campionats d’Espanya d’automobilisme i de Catalunya de motociclisme.

1967S’inaugura la pista de Karts construïda en terrenys municipals situats a la vora de l’Aeròdrom i en base a 50.000 pessetes concedides pel Molt Il.lustre Ajuntament d Igualada destinades per aquest fi per l’Excma.Diputació Provincial de Barcelona.
La carrera és guanyada pel pilot del M.C.I. Càndid Bertran.
També en l’apartat de Karts s’organitza el 1r. TROFEU FIRA D’IGUALADA i el VII ANIVERSARI de la Fundació de MOTO CLUB IGUALADA en benefici de l’Escola Auria.
En l’apartat d’automobilístic, també l’activitat és notable. A més de la IV PUJADA A LES MAIOLES s’organitza per primera vegada la PUJADA A LA LLACUNA guanyada per Paco Torredemer i en segon lloc el pilot de Moto Club Igualada, Pere Basols. De la PUJADA AL MONTPEDROS se n’organitza la primera i única edició.

1968Primera edició del RALLY CIUTAT D’IGUALADA.

1969La pràctica de la moto de fora carretera agafa empenta i el Moto Club no dubta gens a l’hora d’organitzar el 1r. TRIAL D’IGUALADA.