XL Critèrium del Berguedà

El passat 14 de maig es va disputar a Gironella el XL Critèrium del Berguedà puntuable pel campionat de Catalunya de rallis, la copa catalana d’asfalt , el VOLANT RACC i l´Open català de rallis d’asfalt amb un total de 51 equips participants entre els quals es trobaven dos equips del MCI, Miquel Prat- Daniel Montaner enquadrats dintre el Volant Racc amb un Peugeot 107 i dintre la categoria OPEN Joan Morros i el seu copilot Javier Carrillo amb el bonic Golf Gti.

El rally es dividia amb tres seccions, una pel mati amb dues passades per Graugès i dues per la tarda amb els coneguts trams de Alpens, Olost-Prats i La Guardia.

A la primera passada per Graugès el millor temps va ser per Membrado-Ribolleda que corrian a casa amb al seu Evo X, seguits de Gaig-Astudillo amb el seu bonic Porsche GT3 i de Domingo-Venceslao amb el espectacular Peugeot 206 S1600.

A la segona passada els dos primers llocs no es van moure i a la tercera posició Orriols-Muñoz amb un altre Evo X va marcar un molt bon temps que els va permetre pujar al tercer lloc scratch.

Pel que fa als equips del MCI, Prat-Montaner van fer una primera passada per Graugès amb algun problema a les notes ja que tenien una “chicane´´ apuntada al reves i això gairebé els hi costa una sortida de carretera, tot i això van fer una quarta posició a la seva categoria a tan sols dos segons del tercer classificat. A la segona passada pel tram ja amb les notes ven apuntades van aconseguir el 3e scratch pujant a la mateixa posició en la general a 0,4 segons de la segona posició i a 30 segons del líder.

L’altre equip del MCI al estar enquadrats a la categoria OPEN van fer servir el mati per fer els reconeixements dels trams de la tarda.

Així varem anar a dinar amb la esperança de que per la tarda plogués una mica i així intentar retallar temps al líder de la prova.

Ja per la tarda i amb la carretera humida els pilots capdavanters varen sortir a la segona secció on Membrado-Ribolleda continuava dominen però amb els trams humits, amb un LLinas-Torra que amb el seu Evo IX feia valer la tracció 4×4 per sobrepassar a Gaig-Astudillo.

Com si Sant Pere ens hagués escoltat a mitja tarda va començar a diluviar, cosa que va permetre que Prat-Montaner s’asseguressin la segona plaça al Volant RACC i fins i tot es van permetre el luxe de retallar 20 segons en al penúltim tram al líder del Volant obligant que a l’últim tram del rally tingues que prendre riscos, tot i això va aguantar la pressió i Prat-Montaner van acabar en una meravellosa segona plaça, encara que per desgracia a la hora de fer les verificacions els comissaris els van excloure. Tot i això van fer un grandíssim rally i els temps estan per demostrar-ho.

Pel que fa al altre equip del MCI, Joan Morros i Javier Carrillo van començar força be al primer tram marcant una tercera posició scratch sobre un terreny força lliscant. Als dos trams següents es varem relaxar una mica cosa que els va fer baixar fins la quarta posició.

Però a las segones passades, desprès de l’assistència es van treure la son de les orelles i van atacar sota el diluvi universal aconseguint una brillant tercera posició a l´OPEN i pujant al podi. Moltes felicitats per aquest resultat.

Miquel Prat – Daniel Montaner

Miquel Prat – Daniel Montaner

Joan Morros – Javier Carrillo

Joan Morros – Javier Carrillo

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.