23é Ral·li Girona

El 23è Ral.li Girona es va disputar el passat cap de setmana a la localitat gironina de Riudellots de la Selva com a centre neuràlgic de la prova. La cinquena prova de la temporada, va puntuar pel Campionat de Catalunya i la Copa de Catalunya d’Asfalt, amb coeficient 8. A més, també va comptar amb la participació dels pilots del Volant RACC, Regularitat Sport i la Challenge BFGoodrich, amb un total de 85 pilots inscrits. La jornada va estar marcada per les condicions climatològiques canviants durant la prova, amb altes temperatures durant els trams del matí i la presencia de la pluja en els trams de la tarda, fet que va marcar canvis en les classificacions finals.

En aquesta ocasió, l’únic pilot dels aspirants al Campionat de Catalunya absolut que no va trobar-se en la sortida, va ser el pilot del Lluçanès Josep Maria Membrado. De tota manera, el 23è Ral·li Girona, comptava amb un planter de pilots excepcional, tots ells amb opcions a la victòria final. L’Escuderia Baix Empordà és l’organitzadora habitual d’aquesta cita que es disputa per les comarques del Baix Empordà i el Gironès. La 23ena edició d’aquest ral·li va comptar amb la novetat d’incloure a l’itinerari un tram espectacle. Aquest Súper Especial estava situada a Riudellots de la Selva, molt propera al parc de treball, i consistia en un tram mixt de gairebé 2 quilòmetres de distància.

El vencedor de la prova va ser l’equip format per Jordi Zurita i Xavier Amigó amb un Mitsubishi Lancer Evo X que, en una encertada elecció de pneumàtics van adjudicar-se la cursa en una gran remuntada als dos últims trams dels dia. Els segons classificats foren Vidales i Hereu amb Mitsubishi Evo IX, a poc mes de 19 segons i els tercers van ser Domingo i Venceslao, amb Peugeot 206 super 1600, a 1’04 segons.

La segona cita de la temporada del Volant RACC començà amb els mateixos protagonistes de la cita inicial de la temporada, Pérez Raluy i Joan Carchat. Durant tota la prova, aquests dos pilots varen protagonitzar un frec a frec, amb intercanvi de scratchs inclosos. Quan la pluja va fer acte de presència, Víctor Pérez Raluy feia una virolla al segon pas per l’especial de ‘Els Àngels’, cedint mig minut, així com també el lideratge provisional. En aquell moment, l’andorrà Carchat va atacar sota la pluja, fet que li donà la seva primera victòria de la temporada. La tercera plaça del podi va ser pel binomi Trius-Morales

En la Regularitat Sport la victòria final va esser per Vilatarsana-Vilatarsana (Renault 5 Copa Turbo), López-Garcia (Ford Fiesta Xr2) quedaren en segona posició i Montenegro-Turon (Bmw 318 IS) tancaven el podi.

Pel que fa als participants de Moto Club Igualada, l’equip format per David Abad i Xavier Güell, amb el seu BMW M3 E30, va haver d’abandonar al segon tram del dia per culpa d’una averia al seu trapezi posterior, que els va deixar fora de cursa.

Daniel Saguès, del MCI, va participar com a copilot d’Antoni Sió, amb un Renault 5 copa, en la Regularitat Sport i van acabar en 6ª posició scratch.

De la mateixa manera Rai Morató, també del Moto Club, en aquesta ocasió copilotava a Victor Gomez amb Fiat punto HGT, acabant en la 30ª posició scratch, 7ens de grup A i 6 ens de la classe 7.

En aquesta ocasió i com ven sent habituals els darrers anys, Enric Ruiz va actuar com a Cap de Comissaris tècnics en la prova Gironina.

La propera cita de Català d’Asfalt serà el pròxim dia 3 de Juliol amb la disputa del Ral·li Osona, a Vic.

David Abad i el seu M3

David Abad i el seu M3

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.