Dani Vilà confirma la seva assistència a la Baja Aragon 2015

 

Dani Vilà, el jove pilot de Quads del Moto Club Igualada, ha confirmat la seva participació en la prestigiosa prova de Raids Aragonesa que es disputarà els propers 24,25 i 26 de Juliol de 2015. Vilà, excel·lent pilot de Circuits, enguany ha volgut ampliar les seves experiències i fer el salt als Raids gràcies en aquesta ocasió a Jordi Serra, el seu Team Manager, que li ha obert les portes en aquesta nova especialitat.

Per celebrar aquesta gran noticia per l’Esport del Motor Igualadí, i aprofitant l’assistència d’aquest gran pilot en la darrera jornada d’entrenaments al Circuit Off-Road de Parcmotor Castellolí, us deixem part d’una petita entrevista que ens va concedir en exclusiva.

 

 

 

MCI- Recordes l’edat que tenies quan vas pujar a la primera moto o el primer quad??

 

D.V.- Tenia 3 anys. Va ser sobre una moto, una Ktm sx50 i tot just als 4 anys ja tenia els peus sobre el meu primer quad, un Suzuki Lt-80. Tot va començar per afició del pare, al qui a hores d’ara l’hi agraeixo al màxim, tant a ell com a la meva família, la gran oportunitat i afició que em vàrem donar en aquell moment.

 

MCI- El  numero 4 que portes majoritàriament als dorsals dels teus vehicles….te un significatespecial per tu??

 

D.V.- Siii, el significat és el següent: La meva primera cursa va ser quan tenia just 4 anys, vaig obtenir un 4 lloc, amb el dorsal 40, la cosa anava de quatres, i aleshores… sempre l’he lluït a excepció d’aquesta temporada, que per qüestió de reglaments he hagut de unificar dorsals, però sempre amb el 4 figurant al dorsal, en aquest cas el 94.

 

MCI- A l’Estat no han sortir masses pilots de quads que hagin triomfat a les competicions internacionals…a que creus que es degut??

 

D.V.- Primerament el Quad, en totes les seves modalitats, és poc conegut, i ja sigui per una cosa o una altre, te menys repercussió mediàtica que per exemple obté el motocròs. Amb tant poca repercussió en els mitjans de comunicació és més difícil poder trobar i obtindre ajudes de les Marques ja siguin monetàries o de material. Aquest fet fa que si no hi ha algú amb molt pressupost tot i sumant-li l’ajuda dels patrocinadors, es molt difícil poder anar a participar a les competicions internacionals. L’esport del quad ja sigui Quadcross, Quadresistencia, Baja, CrossCountry etc, és algo més car que en una moto, a mes a mes del quad, que és el mes econòmic, la inversió mes gran és la preparació mecànic, que és el gasto mes fort, perquè pot arribar a valdre 2 vegades el preu del vehicle. El manteniment també és realitza amb més freqüència: tot es multiplica per 2.

 

MCI- Portar aquest ritme infernal últimament amb les carreres i els entrenaments…ha fet que hagi canviat alguna cosa d ela teva vida en els darrers anys?

 

D.V.-  Si, està clar que a tot arreu no s’hi pot arribar, aleshores he hagut de reordenar-me a la vida i fer-me prioritats ja que el temps és or. Els entrenaments han de ser productius ja que al estar tant a fora es perd molt i molt temps útil. El sacrifici principal és potser el no poder compartir tot el temps que m’agradaria amb els amics i família i sobretot l’enyorança. En els moments mes delicats tinc molta sort de sentir-me recolzat per tots ells.

 

MCI- Com portes els mesos dels parons de les Competicions?

 

D.V.- Els porto d’aquella manera (jejeje. No m’agrada estar parat, sóc actiu i m’agrada que em surtin els resultats però si que es veritat que baixo una mica la intensitat i quantitat però no la qualitat d’entrenament i aprofito per poder obtenir una mica més de temps lliure per estar amb la família i amics. Gaudeixo fent el que m’agrada i  la veritat es que ningú m’obliga a entrenar en els parons, sóc jo mateix que sóc molt competitiu i prefereixo arribar a principis de temporada sempre amb els deures fets.

 

MCI- Com et desplaces a les diferents competicions internacionals a les que participes??

 

D.V.- Si són properes del tipus sud de França, nord d’Itàlia, etc… acostumo a anar amb una furgoneta gran completament equipada com a taller, i pernocto en Hotel. En els desplaçaments llargs normalment agafo l’avió fins a l’aeroport més proper a la localitat de la cursa, i un cop allà l’equip em passa a recollir i decidim on dormo, si al camió o l’hotel.

 

MCI- De totes les carreres en les que has participat…amb quina et quedes  o tens un bon record??

 

D.V.- El Mundial de Pont de Vaux en totes les edicions que he participat. Una cursa emblemàtica i única en la modalitat de resistència. També hem quedo amb les 9h Internacionals Ravós de Terri, una cursa tipus Pont de Vaux però d’àmbit Estatal. En quant a Quadcross sense dubte Almenar, una cursa de Campionat d’Espanya on vaig gaudir moltíssim encara que el resultat no va acompanyar gaire.

 

MCI- I de tots els circuits…quin es el teu preferit??

 

D.V.- Difícil elecció, en tinc varis de preferits. Almenar és un dels que més m’agrada, Castellolí, La Selva del Camp, entre molts d’altres que segur que no em venen ara al cap La veritat es que tots els circuits tenen el seu encant.

 

MCI- Amb les moltes ofertes que deus rebre en aquest aspecte, perquè vas triar quedar-te amb el Moto Club Igualada com el teu Club per participar el les Competicions?

 

D.V.- És un Club proper al pilot i amb gent molt ben avinguda, amb moltes ganes de fer coses, ajudar i organitzar amb tot l’esforç que això suposa. En definitiva és un Moto Club de “ben parits”, on des del primer moment m’hi he trobat molt còmode, on davant de dubtes responen amb efectivitat, en definitiva té tot el que busca un pilot.

 

MCI- Per finalitzar Dani…explica’ns una miqueta el projecte que tens entre mans pel que resta de temporada i les properes.

 

D.V.- Ara per ara potser és parlar per parlar. En quant al pròxim any el que tinc clar és que tinc que acabar tots els Campionats en els que estic participant el millor possible, i  si és a dalt del Podi millor!!. Aquest any, degut a les circumstancies, el Cap d’Equip ha decidit fer una cursa més, una cursa que no esperava i d’una modalitat completament nova per a mi. La Baja Aragon és una carrera de prestigi a nivell Internacional, el meu mecànic i company d’equip hi havia corregut i guanyat varis anys, en Jordi Serra. Sé que té la mateixa il·lusió que jo per encetar amb mi aquesta nova i “única” etapa per mi, un repte nou on segurament gaudiré molt i molt competint. Gràcies a ell hi puc participar i sigui quin sigui el resultat segur que l’experiència serà positiva.
Per últim volia agrair al màxim tot el suport rebut per part de tots els Patrocinadors, Família i Amics i principalment a en Jordi Serra: Aquesta va per tu!

MCI- Moltes gràcies per concedir-nos l’Entrevista Dani, et desitgem molta sort per la Baja.

 

D.V.- A vosaltres per donar-me l’oportunitat.

 

 

 

Enric Ruiz, Moto Club Igualada

Fotografies, Rigo Brothers (Italy)

 

 

 

Dani Vilà a l’European ITP Quadcross Championship a Italia.

Dani Vilà a l’European ITP Quadcross Championship a Italia.

 

 

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.