44è Ral•li Osona Final d’infart per Prat-Migueles

El passat dissabte dia 7 de Juliol es va disputar a Vic la 44ª edició d’aquesta mítica proba del campionat català de Ral•lis. La prova, a l’equador del campionat, va ser puntuable per al Campionat de Catalunya de Ral•lis d’Asfalt, Copa de Catalunya de Ral•lis d’asfalt, a més del Volant RACC i la Copa de Catalunya de Regularitat Sport.

El Ral•li, organitzat per l’escuderia Osona, va constar de 435 quilòmetres totals, un centenar dels quals van ser cronometrats, distribuïts en cinc trams: La Vola, La Trona, la Costa dels Gats, Alpens-Les Lloses i un tram espectacle al circuit d’Osona, que els participants havien de completar en dues passades cadascun.

El traçat va aplegar un bon nombre d’aficionats que van poder veure les evolucions dels participants, especialment al tram especial del circuit d’Osona, molt concorregut. Després de la lluita mantinguda al passat Empordà, la cita osonenca va acullir una disputada carrera per la victòria entre el Porsche 911 GT3 RS de Jordi Gaig i Aleix Astudillo,primers classificats i el Mitsubishi Lancer Evo X de Josep Maria Membrado i Josep Ramon Ribolleda, que varen acabar segons a 21.3 segons. Albert orriols i Manel Muñoz també amb Mitsubishi lancer Evo X van ser tercers a quasi 1 minut i mig de Gaig.

La millor lluita es va poder veure al Volant Racc on uns Miquel Prat i Marc Migueles, del Moto Club Igualada, van protagonitzar una lluita aferrissada amb en Jordi Salinas, tercer classificat del Campionat. Salinas necessitava la victòria per no donar marge als seus rivals i es per això que el pilot de l’escuderia Motor Terrassa va marcar tres scratx, els dos primers a la Trona i a La Vola. Miquel Prat, que arribava com a líder provisional, el va superar en cinc trams, però les diferències entre els dos pilots eren mínimes. Així van arribar a l’ultima especial, el tram espectacle al circuit de Vic de menys d’un quilòmetre, amb nomes quatre dècimes de diferencia a favor d’en Prat.. En aquesta especial, Salinas va fer el seu tercer scratx del dia, sent mig segon més ràpid que Prat. Amb aquest resultat i per només una dècima, Salinas s’imposava a Osona, tot i que

la segona posició permet a Prat continuar al capdavant de la classificació provisional d’aquest trofeu.

La Copa de Regularitat Sport se la van adjudicar Josep Maria Juvanteny i Quim Turon, amb un Peugeot 205 GTI Maxi.

Com a novetat cal destacar que el passat dissabte dia 7 un petit equip humà del Moto Club Igualada format per Carles Gutierrez, Daniel Sagués, Jordi Tatje, Marti Magem, Eva Maria Claver, Guillermo Martinez i Victor Fite, van col•laborar en l’organització d’aquesta cursa aportant oficials de pista al tram d’Alpens-Les lloses. Enric Ruiz també hi va ser present com a Delegat Têcnic de la FCA.

La propera prova prevista del Campionat de Catalunya serà el Ral•li de Cervera, sobre terra, que es disputarà al setembre.

 

Enric Ruiz, Moto Club Igualada

Fotografies: FCA

 

 

Miquel Prat al tram de La Trona

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.