Armand Monleón s’imposa a l’Endurada Amics Moto Valls de Torruella

Èxit de participació a la segona cita de la temporada de la copa catalana d´endurades. El moto club Amics Moto Valls de Torruella van ser els encarregats d’organitzar aquesta prova el passat diumenge 13 de Març a l’àrea d’enduro de Cal Taulé, que tot i la mala climatologia del dia anterior, va comptar amb la presència de 290 pilots.

Les fortes pluges caigudes a la zona durant tot el dissabte van fer perillar la disputa de la prova, però la gent d’Amics Moto Valls de Torruella son uns autèntics especialistes en trobar alternatives per no haver de suspendre l´endurada i així ho van fer també en aquesta ocasió.

Entre els participants destacava la presència de tres pilots dakarians, Rosa Romero, Nani Roma i el vigent campió Marc Coma, que després de guanyar la setmana anterior les 3 Hores de Moià formant equip amb Marc Solà, va tornar a estar present en una prova del calendari català.

A la categoria Senior A, el pilot mundialista de KTM Armand Monleón del Moto Club Igualada també va aprofitar aquesta cita per preparar el mundial, però s’ho va prendre tan seriosament que va finalitzar en primera posició. Per darrera d’ell es va situar Marc Solà, guanyador també a les 3 Hores de Moià, i que va afrontar la prova com una preparació pel campionat d´Espanya d´enduro. A la tercera posició es va classificar Pau Botella, que amb aquest resultat passa a encapçalar provisionalment la classificació general en detriment de Rafael Garcia, que va acabar cinquè per darrera de Marc Coma.

A la categoria E-125 Oriol Casany va trobar-se molt còmode rodant amb fang i va finalitzar en primera posició a quasi 10 segons de Jordi Quer, que segueix encapçalant la classificació general per davant de Kirian Miravet , que va ser tercer en aquesta prova.

Ramón Quer va repetir la victòria de la primera endurada de la temporada a la categoria junior oberta, consolidant d´aquesta manera el lideratge de la general. Per darrera seu un sorprenent Jordi González , mentre la tercera posició va ser per Edgar García Montaña.

El mateix cas es va donar a Senior B, on Sergio León va repetir la primera posició aconseguida a l’Endurada de Salomó, per davant d’Albert Cardona i Josep Anton Vilaró. Joan Tor va ser el més ràpid de la categoria Senior C, mentre Alex Dot era segon, i tots dos encapçalen la classificació de la categoria. El tercer lloc de Cal Taulé va ser per Marc Sucarrats.

La categoria Veterans va ser la més ajustada de la jornada, ja que Manel Barea va ser el més ràpid seguit de Jeroni Ribes, a poc més d’un segon, i de David Serra, a menys de mig segon de Ribes.

A Cadets, Xavier Ferrer va realitzar una cursa molt seriosa i molt regular que el va portar a pujar al primer calaix del podi, acompanyat de Sergi Robert i Miquel Pujol, mentre que a fèmines, Laia Manté va ser la més ràpida.

Aquesta prova també va acollir els pilots de la categoria 85cc que participen a la Copa Catalana d´Enduret. En aquest cas, Simeó Ubach va mostrar-se molt superior als seus companys i va finalitzar la prova a 26 segons d´Enric Francisco, i a més de 50 segons de Bernat Cortes, que va ser el tercer classificat.

Pel que fa als nostres, a part de l’Armand gran triunfador és clar, els pilots del Moto Club Igualada vàren quedar en Senior A 11è Marc Vives, 14è Jordi Balcells i 17è Eduard Roig. En Junior 125 22è Oriol Balcells. En Junior Open 4rt Oscar Ortega i 10è Albert Ortega. I en Sènior B 19è Jordi Doncel i 37è Àlex Allué.