II Ral.li Vila de Bellpuig Prat-Montaner, 3 de tres.

La població de Bellpuig, a l’Urgell, va acollir l’escenari de la segona edició del Ral·li de Terra Vila de Bellpuig el passat 16 de Maig. La cursa, organitzada per l’Escuderia WRC Management, va ser puntuable per la Copa de Catalunya de Ral·lis de Terra, l’Open Catalunya de Ral·lis de terra i a més per la Challenge Focuxtreme. El Ral·li va aplegar 43 equips participants i constava de dos trams als qual s’havien de fer tres passades.

Miquel Prat, acompanyat per Daniel Montaner, equip del Moto Club Igualada, va ser el guanyador absolut de la prova. Miquel sortia amb el seu habitual Mitsubishi Colt Proto, propietat del prestigiós preparador PCR Sport, decidit a repetir els triomfs aconseguits en les dues darreres curses de la Copa. El de Castellfollit del Boix va imprimir un fort ritme al ral·li, prenent alguns riscos, aconseguint marcar finalment el millors temps en cinc de les sis especials. Al final, acabaria primer amb 55 segons d’avantatge respecte els segon classificat. Tres victòries en tres curses, un resultat sens dubte excepcional. Eduard Forés, habitual en l’estatal de Terra, va rodar sempre en posicions de podi. Amb un Mitsubishi EVO X i amb Albert Sanchís com a copilot, va ser el més ràpid en el darrer tram del dia, i va acabar segon després de completar una cursa molt regular.

La parella Miquel Marsol i Llorenç Martín, també del Moto Club Igualada i amb un Mitsubshi EVO IX, va aconseguir el tercer lloc, després d’un ral·li en que van lluitar de valent per mantenir a ratlla els seus immediats perseguidors.

El dakarià Nani Roma, amb Àlex Haro com a copilot, aquest últim del Moto Club Igualada, van ser un dels atractius de la cursa, però només van poder completar únicament el primer tram del ral·li després de patir problemes en el seu Mini Cooper Works , que els van obligar a deixar la cursa abans d’hora.

En dues rodes motrius el triomf va ser per a Jordi Salinas i Ruben Mejías, que participaven amb un Peugeot 107 Proto. Quarts en la general del ral·li van acabar la cursa a prop de tres minuts i mig dels vencedors.

L’Open Catalunya de Ral·lis de Terra el van guanyar José Hurtado i Carlos Vega, amb un Ford Focus 1.6. i es van apuntar també el triomf en la Challenge Focuxtreme, que celebrava la segona prova de la temporada. Com al ral·li Pla d’Urgell, el segon lloc va ser per a Daniel Muntadas i Oriol Vives, amb un altre Ford Focus 1.6, que acabarien tretzens, segons a la Challenge Focuxtreme. El tercer calaix del podi de l’Open va ser per a Marc Cañellas i Marc Sauleda, equip del Moto Club Igualada que amb un altre Ford Focus van acabar el ral·li en quinzena posició, a 29 segons dels vencedors, i es van classificar en tercer lloc entre els participants de la Challenge Focuxtreme. Marc Cañellas fa mostra d’aquesta manera de la progressió que esta efectuant dintre de la seva primera temporada en els Ral·lis de terra, i apunta meneres per la lluita de les posicions capdavanteres del Campionat Focuxtreme 2015.

Altres participants del Moto Club Igualada presents a Bellpuig van ser Jaume Poch, com a Copilot de Ivan Alba, amb un Ford Focus i dintre de la Focusxtreme que van finalitzar en la meritòria 22ª posició scratch i van ser 10ens de la Copa Monomarca que recordem que en aquesta ocasió gaudia de mes de….inscrits. D’altre banda Carles Planell, copilotant a Gerard Llordes també amb un altre Focus, aquest cop no van tenir tanta sort i van haver d’abandonar al control horari 6 fruit d’una averia mecànica.

La propera cursa del campionat de Catalunya de ral·lis serà el Ral·li Empordà, sobre asfalt, previst per al 30 de maig.

 

Enric Ruiz, Moto Club Igualada

Font i Fotografies, Canal FCA

 

 

 

Miquel Prat i Daniel Montaner vencedors del 2on Ral.li Vila de Bellpuig.

Miquel Prat i Daniel Montaner vencedors del 2on Ral.li Vila de Bellpuig.

 

 

Sempre espectaculars Miquel Marsol i Llorenç Martin

Sempre espectaculars Miquel Marsol i Llorenç Martin

 

 

Marc Cañellas i Marc Sauleda tercers de la Focusxtreme.

Marc Cañellas i Marc Sauleda tercers de la Focusxtreme.

 

Jaume Poch Copilotant a Ivan Alba.

Jaume Poch Copilotant a Ivan Alba.

 

 

 

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.