6è Ral.li Pla d’Urgell

Mollerussa va acollir l’11 d’abril la sisena edició del Ral·li Pla d’Urgell, segona cursa de la temporada sobre terra. La prova era puntuable pel Campionat de Catalunya de Ral·lis, la Copa de Catalunya de Ral·lis de Terra, i l’Open Catalunya i Trofeu Júnior de Ral·lisprints de terra, a més del Volant RACC i la Challenge Focuxtreme.

Organitzat per l’escuderia Mollerussa, el ral·li va aplegar prop d’una cinquantena de participants i constava de dos trams: Bell-lloc d’Urgell i Arbeca, als qual s’havien de fer tres passades.

La parella del Moto Club Igualada formada per Miquel Prat, amb Daniel Montaner com a copilot, sortia amb el seu habitual Mitsubishi Colt Proto decidit a endur-se el triomf des de l’inici. El de Castellfollit del Boix, que ja s’havia endut la victòria al ral·li de la Terrissa, va marcar un fort ritme des de l’inici, i es va apuntar el millor temps en els quatre primers trams del ral·li. Al final, pujaria al calaix més alt del podi i demostra que és un candidat al títol final. Josep Maria Membrado i Jordi Vilamala, que estrenen aquesta temporada el Ford Fiesta R5, van fer un bon ral·li, sent els més ràpids en les dues darreres especials. Al final serien segons, a 38 segons dels guanyadors. La tercera posició al Pla d’Urgell va ser per a Joel Guerrero, que amb Xavier Moreno de copilot, van fer rodar a un fort ritme el Seat Ibiza 1.8. El pilot lleidatà va ser el millor entre els vehicles de dues rodes motrius.

L’Open Catalunya de Ral·lisprints de Terra el van guanyar Pere Rovira i Lluís Torrado, amb un Ford Focus 1.6. Rovira i Torrado, sisens en la general del ral·li, es van apuntar també el triomf en la Challenge Focuxtreme. El segon lloc va ser per a Daniel Muntadas i Oriol Vives, amb un altre Ford Focus 1.6, que acabarien setens, segons a la Challenge Focuxtreme. El tercer calaix de l’Open va ser per a Llorenç de Ferrer i Guillem Paredes. Amb un altre Ford Focus van acabar el ral·li en vuitena posició, a 15,9 segons dels vencedors, i es van classificar en tercer lloc entre els participants de la Challenge Focuxtreme.

A la Focuxtreme també teniem participació del Moto Club Igualada amb la parella formada per Marc Cañellas i Marc Sauleda que van acavar en una novesa posició. En copilots, teniem la participació de Jaume Poch, que junt amb el seu pilot Iván Alba del Motor Club Sabadell van fer una tretzena posició i de Carles Planell, que amb el pilot Gerard Llordes de la Escuderia Lleida, van acavar en una setena posició.

El Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA disputava al ral·li Pla d’Urgell la seva segona prova puntuable de la temporada. Pau Frigola i Ana Tizón, que havien abandonat a la primera cursa, van sortir a per la victòria des de l’inici i marcarien el millor temps en tres trams amb el Peugeot 107. Frigola i Tizón van mantenir una dura lluita amb els segons classificats, Ramon Cornet i Daniel Noguer, que arribaven al ral·li lleidatà com a líders de la copa de promoció del RACC després del triomf a Quart. Cornet i Noguer, es van adjudicar dos scratx i van acabar la cursa a 25 segons dels guanyadors. Els andorrans Marcel Besolí i Xavier Carulla, van acabar en tercera posició i demostren cada vegada més una millor adaptació al Peugeot 107.

Per classes, Pau Frigola i Ana Tizón es van adjudicar la classe 1, al volant d’un Peugeot 107. Ramon Gené i Ricard Ferrer, amb un Renault Clio RS, es van endur la classe 2 i Josep Antoni Domènech i Manuel Marchal van guanyar la classe 4, amb un Citroën DS3 R3T. Josep Maria Membrado i Jordi Vilamala, es van endur la classe 6, amb un Ford Fiesta R5, mentre que Joel Guerrero i Xavier Moreno, amb el Seat Ibiza 1.8T, es van imposar a la classe 7. Finalment, Miquel Prat i Daniel Montaner es van adjudicar la classe 8, amb el Mitsubishi Colt Proto.

La propera cursa del campionat de Catalunya de ral·li serà el Ral·li d’Igualada organitzat pel Moto Club Igualada, sobre asfalt, previst per al 25 d’abril.