XVI RAL.LI CIUTAT D’IGUALADA

El Campionat de Catalunya de ral•lis ha celebrat a Igualada la segona prova de la temporada, aquest cop sobre asfalt. La cursa, organitzada pel Moto Club Igualada, arribava a la seva 16a. edició i era puntuable pel Campionat de Catalunya de Ral•lis, la Copa de Catalunya de Ral•lis d’Asfalt, l’Open de Catalunya i el Trofeu Júnior de Ral•lisprints, a més de la Copa de Catalunya de Regularitat Sport i Super Sport.

Amb sortida i arribada a la capital de l’Anoia, el ral•li constava de quatre trams, Querol, Font Rubí, Rubió i Castellfollit, als quals els participants del català havien de fer dues passades a cadascun.

Josep Bassols, reconegut pilot del Moto Club Igualada, va realitzar les tasques de vehicle “0” en la caravana de Seguretat de la cursa.

El ral•li va començar amb el domini del Mitsubishi Colt de David Sayós i Xavier Moreno. La parella, que ja s’havia mostrat molt competitiva mentre van mantenir-se en carrera al ral•li Pacha, va marcar sis scratx, dominant la general provisional fins al final. Sayós i Moreno es van imposar, a més, a la Challenge Michelin.
La parella guanyadora es va imposar als dos Porsche 911 GT3. El de Josep Maria Membrado i Jordi Vilamala havia d’abandonar per una sortida de carretera en el segon tram després de marcar el tercer millor temps al primer pas per Querol. Membrado i Vilamala continuarien al ral•li en la modalitat de superrally. Més sort tenien l’Albert Orriols i Manel Muñoz, els més ràpids a la primera passada pel tram de Castellfollit. Orriols i Muñoz van fer un ral•li de menys a més i van aconseguir pujar, de nou, al segon calaix del podi, a 1 minut i 26 segons dels guanyadors.

Miquel Prat i Daniel Montaner, equip del Moto Club Igualada, que s’estrenaven aquesta temporada sobre asfalt amb un Renault Clio Sport, van lluitar entre els primers llocs i van aconseguir acabar el ral•li en tercer lloc, una posició que van assegurar després de marcar l’escratx en el vuitè i últim tram de la jornada, la segona passada per Castellfollit. Prat i Montaner van ser els primers entre els vehicles de dues rodes motrius i a mes es van endur el Trofeu Moto Club Igualada com a primers Classificats de l’Entitat Igualadina. En aquest apartat van mantenir una emocionant pugna amb el Peugeot 206 XS de Marc Agustí i Marc Sauleda, que van acabar quarts i es van adjudicar la Challenge Hankook.
Mes equips classificats del Moto Club Igualada van ser els formats per Victor Vico i Oriol Cordoba que amb el seu Renault Clio Sport van finalitzar en la 8ª posició scratch i van ser segons al Trofeu Moto Club Igualada.
Joan Morros i Carles Planell, amb Volkswagen Golf Gti van acabar en la 13 posició de general i van ser els tercers del Trofeu MCI, completant així el podi d’aquesta classificació social.
David Abad i Francesc Vives, sempre donant espectacle amb el seu BMW M3 van finalitzar en la 17ª posició scratch just per davant de Raimon Morató i Oriol Vives amb el seu Citroën Saxo VTS .
David Martin i Albert Ruiz, amb BMW 325i, van acabar en la 20ª posició en el seu debut i a mes es van endur la classe 4. Ramon Balsells, de 67 anys i debutant com a pilot en la competició i Franc Olivé, amb Peugeot 206 van acabar també just darrera de Martin-Ruiz en un Ral.li de menys a mes i per últim parlar de Javier Osuna i Roberto Gomez que després de patir varis problemes mecànics al seu petit Citroën AX van aconseguir finalitzar en la 22ª posició.
Destacar també l’actuació de Miquel Marsol i de Llorenç Martin, amb Mitsubishi Lancer Evo IX que no van poder finalitzar la cursa per problemes mecànics abandonant al finalitzar el 7è tram, la segona passada per Rubió, quan anaven 6ens de general.

Pel que fa als participants en l’Open de Catalunya de Ral•lisprints d’Asfalt que havien de completar quatre dels vuit trams de que constava el ral•li, la victòria en aquest cas va ser per a Cèsar Crespo i Marta Gàvila, que amb un Peugeot 106 van ser els més ràpids en tres de les quatre especials. Jesús Rubiella i Alberto Gil, amb un Citroën Saxo 1.6 VTS, van acabar en segona posició. El tercer calaix del podi de l’Open el van ocupar Cristian i Daniel Serrano, amb un Opel Corsa GSI, a només sis segons dels anteriors.

Entre els ER, el triomf va ser per a Ramon García i Ramon Izquierdo, amb un Peugeot 205 GTI.
En aquesta categoria cal destacar els equips del Moto Club Igualada formats per Jonathan Gonzalez i Mario Acosta que amb el seu Citroën Saxo van finalitzar en la 9ª posició de General i 5ª en el grup ER, seguits per Lluis Basurte i Jaume Poch, amb Renault Clio Sport que van acabar 12ens i 7ens respectivament i de l’equip format per Angel Bonavida i Ramon Segarra que després de patir una sortida amb el seu Peugeot 205 Rallye al primer tram van finalitzar 13ens de General i 8 ens de ER.

El ral•li Ciutat d’Igualada també va ser la quarta prova de la temporada per als participants de regularitat. En la categoria de Regularitat Super-Sport el primer lloc va ser per a Xavier Domingo i Narcís Condom, amb un Porsche 911. La segona posició va correspondre a Eduard Poveda i Victòria Carrascosa, equip del Moto Club Igualada amb un Volkswagen Golf GTI, mentre que el tercer lloc se’l van adjudicar Albert Casadevall i Carles Terrades, amb un BMW325.
Joan Salinas i Joan Codinachs, amb el seu Seat 1430 FU van finalitzar en la 6ª posició de general i van ser 4arts del grup H1.
Pel que fa a la Regularitat Sport el triomf va ser per a Fermí Ribera i Ignasi Fernández, amb un Porsche 911 2.2. Jordi Ibarra i Ivan Martos, amb un Seat Fura, van ser segons, mentre que Jaume Planell i Josep Navarro, del Moto Club Igualada i amb un Seat 124, van ser tercers.

Moto Club Igualada també va ser guardonat en aquesta cursa i es que gràcies a la suma de les posicions assolides pels seus pilots va ser paradoxalment l’Escuderia Guanyadora d’aquesta edició, el trofeu el va recollir Marc Queraltó com a President de l’Entitat, acompanyat a l’entrega per la Sra. Rossa Mª Plassa, Regidora d’Esports de l’Ajuntament d’Igualada i per Josep Bassols com a Gerent de Garatge Montserrat, sponsor principal de la Cursa.

La propera prova prevista del Campionat de Catalunya de Ral•lis, que serà també sobre asfalt, serà el Ral•li Empordà del 31 de maig, que arriba a la seva 29ena edició.

Enric Ruiz, Moto Club Igualada
Fotografies, Canal FCA, Jordi García Galofré

Josep Bassols

Josep Bassols

 

Prat-Montaner

Prat-Montaner

 

Vico-Cordoba

Vico-Cordoba

 

Morros-Planell

Morros-Planell

 

Abad-Vives

Abad-Vives

 

Morató-Vives

Morató-Vives

 

Martin-Ruiz

Martin-Ruiz

 

Balsells-Olivé

Balsells-Olivé

 

Osuna-Gómez

Osuna-Gómez

 

Marsol-Martin

Marsol-Martin

 

Gonzalez-Acosta

Gonzalez-Acosta

 

Basurte-Poch

Basurte-Poch

 

Bonavida-Segarra

Bonavida-Segarra

 

Poveda-Carrascosa

Poveda-Carrascosa

 

Salinas-Codinachs

Salinas-Codinachs

 

Planell-Navarro

Planell-Navarro

 

l'Equip del Moto Club Igualada

l’Equip del Moto Club Igualada

 

 

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.