Ramon Figueras, Sots-Campió del Mon de Descens

El passat cap de setmana es va celebrar a la localitat de Hafjell (Noruega) el Campionat del Món de Descens BTT, per les categories Màsters.

Ramon Figueras, rider de Moto Club Igualada – Diferent Bike, participava en la categoria Master-40.

En un circuit totalment diferent al que està acostumat, i en el que degut a la climatologia del país ja hi ha molta humitat, si ha de sumar l’abundant pluja caiguda en els dies previs, en un terreny ple de pedres, roques i arrels molles, salts molt llargs i fang per tot arreu van provocar que els tres dies d’entrenament anteriors a la cursa fossin crucials per l’adaptació i coneixement del traçat. El dissabte es van dur a terme les mànigues classificatòries on el Ramon feia el tercer millor temps de la seva categoria.

Les possibilitats de pòdium eren una realitat, però calia que el diumenge, en l’única baixada de cursa, fes amb un pilotatge al màxim nivell; al límit, agressiu i ràpid, però també sense cometre errades i sobretot, molt concentrat. I així va ser, al creuar la línea d’arribada el crono marcava el segon millor temps.

En Ramon Figueras es proclamava Sots-Campiò del Món 2014 de Descens BTT de la seva categoria per davant d’un rider sud-africà i darrere d’un suís.

Un somni fet realitat. La recompensa a l’esforç, constància i dedicació de molts anys entregats a l’esport del descens BTT. Enrere queden lesions, caigudes, sofriments i durs entrenaments en solitari o amb companys.

Aquest resultat arrodoneix una temporada en la que ja ha guanyat el Campionat de Catalunya i el Campionat d’Espanya, per tercer any consecutiu.

Felicitem al Ramón per l’èxit assolit, i que el seu exemple sigui punt de mira per les noves generacions de riders.

Xavi Cano, Moto Club Igualada

 

 

Ramon Figueras al Podi de Hafjell.

Ramon Figueras al Podi de Hafjell.

 

 

El rider igualadí en ple Descens.

El rider igualadí en ple Descens.

 

 

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.