Campionat de Catalunya de ral·lis: 42é Ral·li Osona

El Ral·li Osona es va disputar dissabte passat amb molta calor i una llista d’inscrits amb gairebé noranta vehicles inscrits, incloent els participants de Regularitat Sport.

De la mà de l’escuderia Osona, van preparar deu especials entre les que s’incloïen algunes tan mítiques com Collsaplana o La Trona, a més d’un doble pas per la super-especial, celebrada en el conegut circuit d’Osona. Amb tots aquests ingredients estava assegurat un bonic cap de setmana d’espectacle esportiu.

El vencedor absolut d’aquesta 42ª Edició va ser l’equip format per Albert Orriols i Manel Muñoz (amb Mitsubishi Lancer evo X) amb un temps total de 1h00’20.2 segons, que van aconseguir fer una cursa d’allò mes regular, proclamant-se vencedors sense adjudicar-se cap scratch durant tot el dia.

Josep Maria Membrado i Jordi Vilamala (amb Mitsubishi Lancer evo X) van iniciar el Ral·li guanyant la primera passada de la Trona. Al segon tram, però, el pilot d’Olost va trencar el diferencial i va perdre 48”, caient fins a la setena posició. L’avaria va marcar el devenir de la cursa, amb un munt de pilots en les primeres posicions, separats per molt pocs segons (al final del setè tram, només hi havia una diferència de 18 segons entre els cinc primers). Per la seva banda, Membrado va protagonitzar una recuperació espectacular que l’ha situat al segon esglaó del podi . La cursa va arribar al darrer tram, al Circuit d’Osona, amb Albert Orriols en primer lloc, amb només 2,4” d’avantatge sobre Membrado. Un kilòmetre i tot per decidir. Un petit error podia donar un nou tomb a la classificació. Al final, Orriols només va cedir 0,9” i ha guanyat el Ral·li amb 1,7” sobre Membrado.

El tercer classificat ha estat l’equip Barroso-Pascual (amb seat ibiza kit-car) a 25”. Jordi Zurita i Climent Domingo han quedat quart i cinqué, a 41,1” i 41,5” respectivament.

Pel que fa als participants de Moto Club Igualada cal destacar la meritòria 22ª posició scratch de l’equip format per Miquel Prat i Daniel Montaner, amb el seu petit Renault clio 16v, en un Ral·li que aquesta parella se’l van prendre com a part del seu entrenament ja que habitualment lluiten per el Campionat absolut de l’Open d’Asfalt, fet que aquesta proba no n’era puntuable. Tot i això Miquel Prat va assolir la primera posició en el grup XN i la classe 3, imposant-se per davant de muntures superiors.

La propera proba del Campionat Català serà després del període vacacional amb la disputa del 50é 2000 viratges a Manresa el proper dia 9 d’Octubre, on de ben segur tornarem a veure als pilots del MCI en acció.