Entrevista a Jordi Viladoms al Rally de Túnez 09

És un dels nostres pilots de ral·lis més ràpids i constants i uns dels primers espases dels ral lis en el món. Jordi Viladoms, després del Dakar 09 es prepara per córrer el seu primer ral li de la temporada, el Ral li de Tunísia 2009, al no haver pogut estar en el Ral li d’Abu Dhabi.

El jove pilot de l’equip KTM Repsol ens acosta al ral li que durant 11 llargs dies es disputarà des de demà a les sorres tunisianes i Líbia. La segona cita de la Copa del Món FIM de Ral • lis serà la protagonista de les properes dues setmanes.

Jordi Viladoms, un valor de l'equip KTM Repsol Ral·lis
Jordi Viladoms, un valor de l’equip KTM Repsol Ral·lis

Com arribes al Ral li de Tunísia, el teu primer contacte després del Dakar 09 amb la sorra i la Copa del Món FIM de Ral lis?

En bona forma, amb moltes ganes de córrer i de fer-ho el millor que pugui. Per política dels nostres patrocinadors i de la marca per la qual corro, KTM, al Ral li de Abu Dhabi només va poder anar meu company Marc Coma, així que per a mi aquesta serà la meva primera presa de contacte de l’any amb la sorra africana.

He estat entrenant i corrent totes les carreres que he pogut, l’Enduro del Segre i sobretot vaig córrer a casa, a Igualada, la segona prova del Mundial d’Enduro, donde disfrutar moltíssim.

Després del Dakar és el primer ral li de l'any que corre
Després del Dakar és el primer ral·li de l’any que corre

Sempre s’ha dit que el Ral li de Tunísia és el més assequible per dificultat i duresa, com ho veus tu?

Bé, aquest any no crec que sigui gens fàcil. Les altes temperatures reescalfa el terreny i la calor ja de per si va a ser un factor important a tenir en compte per a les mecàniques i per als pilots. A més és un ral li que es fa gairebé tot en sorra.

11 dies, set d’ells a Tunísia, on el terreny és més pedregós i quatre a Líbia on es farà l’etapa marató i on el 100% del terreny que pisaremos serà sorra. Per tot això crec que serà un ral li molt dur.

El Ral·li de Tunísia serà dur per la calor i la sorra
El Ral·li de Tunísia serà dur per la calor i la sorra

KTM sempre s’ha centrat molt en els ral lis i de fet i en general, les primeres motos que veiem en la classificació dels ral.lis solen ser d’aquesta marca. Com afronta KTM aquesta temporada la Copa del Món de Ral lis?

Amb molta il lusió per estar a dalt i mantenir el domini monomarca de fa uns anys enrere fins ara. També és cert que en l’equip de fàbrica corren Marc Coma i Cyril Després i jo he estat mobilitzat aquest any al Vectra Team, un equip satèl lit de KTM.

Anem amb un altre camió, diferents mecànics, en definitiva amb una altra estructura diferent, encara que la meva moto i els patrocinadors segueixen sent els de sempre.

Vèiem a Gerard Farrés córrer el Dakar d’Argentina i crèiem que podria estar ja en aquest Ral li de Tunísia amb l’esquadra de KTM Repsol al complet. Com va la recuperació de Gerard?

Doncs Gerard segueix amb la lesió de la mà, li han obert fa uns dies per prendre els claus i no podrà ser aquí corrent amb nosaltres. S’espera que la primera competició en la qual estigui present sigui la Baixa 2009.

Aquest any correrà la temporada amb el Vectra Team
Aquest any correrà la temporada amb el Vectra Team

Un tema recurrent en els últims temps és el de la degradació dels pneumàtics que pateixen les KTM 690 i les possibilitats que un contratemps tan previsible pugui arruinarte una carrera, ¿s’han pres solucions al respecte?

Bé, la veritat és que seguim amb el mateix problema que fa un any i que va sorgir en el Ral li dos Serte de l’any passat. Utilitzem cobertes Pirelli i mousses Michelin, això fa que en no ser de la mateixa marca el mousse sigui una mica més petit que la carcassa que munta la roda i la degradació sigui més ràpida.

Això, afegit al pes de la 690, a la calor, al terreny dur i les altes velocitats faciliten més la ràpida degradació dels pneumàtics. És una cosa amb el que haurem de conviure.

Els mousses, un tema recurrent en cada ral·li
Els mousses, un tema recurrent en cada ral·li

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.