Aquest divendres, comença l’acció

La primera prova especial cronometrada es celebrarà el proper divendres apartir de les 7 de la tarda, a l’avinguda Catalunya, prop del camp de vol. La prova és tipus extrem, i ha estat muntada durant aquest cap de setmana. Consistirà d’un recorregut de 1,7 km. amb pedres, troncs, sorra i aigua.

Un cop realitzada aquesta prova especial, els pilots tornaran a la plaça de Cal Font, on estarà ubicat el parc tancat.

Preparatius per a la zona extrema

Preparatius per a la zona extrema

D’allà mateix es donarà la sortida de la cursa a les 9 del matí del dissabte per iniciar un recorregut d’un total de 174 km, entre els quals hi haurà tres proves especials cronometrades, la primera de les quals serà l’extrem de l’avinguda Catalunya.

D’allà, els participants prendran una ruta per la riera d’Ódena que els durà a la segona prova especial cronometrada de la jornada, el tram o enduro test que està previst en un dels indrets mítics del motociclisme de muntanya anoienc: El Calvari. Aquesta prova començarà amb un secció trialera de 863 metres que acaba gairebé al final del conegut com a primer calvari, continua per un sender fins a una pista ampla i ràpida i acaba amb una altre secció trialera de 500 metres, coneguda com a segon calvari, a la pista dels molins.

Per accedir a aquesta prova especial és recomanable anar a la zona d’arribada, a la pista que va de Les Maioles a Castellfollit del Boix.

La tercera prova especial cronometrada es celebrarà a la finca d’Aubareda, a Sant Martí de Tous, i serà un cross test, prova especial de 6,2 km, tipus motocross.

D’aquí, i passant el Coll del Guix i Santa Margarida de Montbui el recorregut portarà els pilots un altre cop a Igualada, per iniciar una segona volta completa i després una tercera volta fins el primer Control Horari a la carretera de Les Maioles, des d’on els millors pilots del món tornaran per carretera a Igualada, on es disputarà la darrera prova especial cronometrada del dia, l’extrem de l’avinguda Catalunya.

El diumenge es repetirà el mateix recorregut.

El Control Horari 2, un dels punts claus de la cursa

Un dels punts claus de la cursa serà el control horari 2 que va des de la carretera de Les Maioles a Santa Maria de Rubió.

Aquest control, molt difícil i tècnic és de 4,2 km. de trialera, acaba en un dels llocs privilegiats de la comarca, el castell de Rubió, i el pilot que no afini, o que cometi algun error perdrà tota opció a la victòria, ja que l’organització ha assignat un temps molt ajustat per completar-lo. És en aquest control on es podrà viure l’autèntica l’essència de l’enduro.

L’avinguda Catalunya serà el centre neuràlgic de la prova

El centre neuràlgic de la cursa serà l’avinguda Catalunya des del carrer Lleida fins la carretera de Manresa, que és on estarà ubicat el pàdoc de pilots i que serà a a més, la zona on els pilots rebran assistència mecànica al final de cada una de les voltes.

Un cop completades les dues voltes i mitja, els pilots deixaran les seves motocicletes a la plaça de Cal Font que estaran en règim de parc tancat fins l’inici de la segona jornada al final de la qual hauran completat un total de 348 km. en més de 14 hores i mitja de cursa, de les quals 90 minuts seran cronometrats.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.