Bassella Race 1 2015

El passat cap de setmana es va disputar la sisena edició d’aquesta mítica proba de l’Enduro Català Organitzada per el Club Esportiu Sip Sport i la Federació Catalana de Motociclisme. La població Lleidatana de Bassella va tornar a ser l’epicentre dels apassionats de l’Enduro i de les motos de camp en una edició que va batre records d’inscripció arribant a sumar la xifra de 1232 pilots entre les diferents categories.

L’activitat va començar dissabte amb les verificacions administratives i tècniques per continuar amb la disputa de la primera prova puntuable per la Copa d’Espanya de Motocross per Clàssiques. Posteriorment es va disputar la cursa Infantil amb exhibició de les KTM d’Enduro elèctriques a càrrec de varis pilots de renom com Marc Coma, Jordi Viladoms, Rosa Romero o Isacc Viñales. El colofó del dia el va posar la prova d’Enduro Extrem , per els pilots de la categoria Elite, que es jugaven la seva posició de sortida de diumenge. Paral·lelament a aquesta activitat els participants de la BR1, que també puntuava per la Challenge Super Enduro 2015, podien completar la volta de reconeixement al circuit que el Sip Basella va preparar per enguany, un Ral.li d’uns 70 kms de llargada que els participants de les categories de Élit, Sènior i Junior havien de completar en dues ocasions, un cop per els participants de la categoria d’Amics.

Les baixes temperatures van ser les protagonistes de la diada de diumenge on aproximadament a dos quarts de deu es donava el tret de sortida pels pilots l’Èlit /Sènior i Junior, amb mes de 350 participants. La victòria d’aquest grup se l’emportava Jaume Bertriu (amb Husqvarna), seguit d’Oriol Mena (Beta) i de Josep Garcia (Husqvarna). Bertriu aconseguia la clau de la cursa en l’estrategia de no parar a fer assistència al completar la primera volta, avançant així a Mena tot just quan entrava a boxes.

Quatre equips amb llicencia del Moto Club Igualada van participar en la categoria de Sènior i tots quatre van aconseguir finalitzar i classificar-se en aquesta dura prova.

D’una banda Carlos Fernandez, amb Husqvarna, va se el mes ràpid dels quatre finalitzant 194è scratx i 118è Sènior amb un temps total de 4h 38’ 08”. Miquel Serra, amb Husaberg, va acabar 202è scratx i va ser 125è Sènior amb un temps total de 4h 38’ i 22”. Ivan Ferrer, amb KTM, va ser 205è de general i 127è Sènior a 1’12 segons de Serra i per últim Enric Ruiz, amb Sherco, va finalitzar en la posició 207 de general i va ser 129è Sènior amb un temps total de 4h 39’47”.

A la categoria d’Amics, amb mes de 460 participants, la victòria fou per Xavier Castey (Gas Gas) seguit d’Andres Cebrian i de Jose Payan, tots dos amb Husaberg.

 

 

La propera cita de la Challenge Super Enduro 2015 serà el propers dies 21 i 22 de Març amb la disputa de la cursa X-Race Motorland.

 

 

Enric Ruiz, Moto Club Igualada

Fotografies, MCI

 

 

Els quatre pilots del MCI al finalitzar la cursa.

Els quatre pilots del MCI al finalitzar la cursa.

 

 

 

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.