20è Ral.li de Terra de Tàrrega: Sorprenent Miquel Prat.

El passat dissabte dia 7 de Desembre es va disputar a Tàrrega el que va ser l’escenari de l’ultima prova del Campionat de Catalunya de Ral•lis d’aquesta temporada. La cursa, que complia la seva vintena edició, era puntuable també per a la Copa de Catalunya de ral•lis de terra, l’Open Catalunya de Ral•lis de terra i el Trofeu Júnior, a més de la Challenge Focuxtreme.

El traçat de la proba constava de 4 trams especials (2 de diferents). Concretament es composava d’un sol tram d’uns poc mes de 12 km que van haver de completar en dues ocasions en un sentit i dues més en sentit contrari, amb un total 49,17 km cronometrats.

Cal destacar que la climatologia va respectar als presents a la prova de Tàrrega, encara que va fer fred el sol va lluir mentre es va disputar el ral•li, la tan temuda boira solament va afectar als darrers vehicles que disputaven l’últim tram obligant a neutralitzar-lo per aquests.

Miquel Prat i el Mundialista Alex Haro, del Moto Club Igualada, van formar parella en aquesta proba fruit d’una vella promesa. Haro, que va ser estret col•laborador i conseller en la temporada 2012 quan Prat i Montaner van aconseguir el Volant Racc, va prometre al de Castellfollit del Boix que si guanyava el codiciat trofeu mono marca ell accediria a fer un Ral.li al seu costat. Per aquest fet Miquel va decidir llogar per Tàrrega un Citroën C2 Proto, amb mecànica Mitsubishi Lancer Evo IX 4×4.

Així donç Miquel Prat i Àlex Haro, que debutaven al volant d’un vehicle de tracció total, van arrodonir una gran actuació que els va situar a la segona plaça del podi final. Miquel va rodar sempre en posicions de podi i al final van quedar a 54 segons dels guanyadors, que van ser Carles Llinars i “Kiko” Torra amb un Mitsubishi Lancer Evo X, que a mes es van proclamar vencedors del Campionat Català de Terra. Prat demostra d’aquesta manera la seva ràpida adaptació als vehicles i a mes té l’esperança que aquesta prova de Tàrrega sigui el primer pas per competir l’any proper en el Campionat d’Espanya de ral•lis de terra als comandaments del Ford Focus ST. Al finalitzar la jornada Miquel Prat reconeixia que portar a un copilot de l’experiència d’Alex Haro al seu costat havia estat vital per aconseguir aquest excel•lent resultat, lloant així l’important funció dels Copilots al mon del Ral•lis.

D’altre banda un altre equip del Moto Club Igualada va participar en aquest 20è Ral.li de Tàrrega, el format per David Nafría i Daniel Montaner. Nafría, experimentat pilot de Ral•lis guanyador del Desfio Peugeot Estatal a l’any 2002, va llogar en aquesta ocasió el Ford Focus 1.6 amb el que Miquel i Daniel es van proclamar, l’anterior cursa, guanyadors de la Copa Focuxtreme. Nafría-Montaner van acabar en la 17ª posició de la general, 9ens del Campionat de Catalunya i es van endur, a mes, la Classe 1.

 

Enric Ruiz, Moto Club Igualada

Fotografies: Canal FCA.

 

 

Prat-Haro en la primera passada pel tram del Tàrrega.

Prat-Haro en la primera passada pel tram del Tàrrega.

 

Nafría-Montaner amb el Ford Focus

Nafría-Montaner amb el Ford Focus

 

Podi dels tres equips guanyadors a la Proba

Podi dels tres equips guanyadors a la Proba

 

Podi de Nafría-Montaner amb l’Alcaldessa de Tàrrega i l’Oriol Julià de la FCA.

Podi de Nafría-Montaner amb l’Alcaldessa de Tàrrega i l’Oriol Julià de la FCA.

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.