Moto Club Igualada torna a contagiar de màgia Les Maioles

Fidel a la seva cita, la Pujada en Costa a Les Maioles ha tornat a envair la carretera BV-1031 d’Igualada a Prats de Rei, amb una prova que, a l’igual dels darrers anys, ha puntuat per al Campionat de Catalunya de Muntanya.

El temps no ha volgut fer un lleig a aquesta prova i ha obsequiat a l’aficionat igualadí amb un dia gairebé d’estiu. Un aficionat que com cada any, ha estat fidel a la prova més important que organitza Moto Club Igualada.

40 vehicles han pres la sortida en la primera pujada d’entrenaments amb sol incident: El pilot de Moto Club Igualada Pep Segura ha trencat el palier del seu Mitsubishi Evo 9, tan sols començar la pujada, just a la corva de la casa.

Millor temps per al lider del Campionat de Catalunya Josep Molina que amb el speed car GTR ha marcat un 3:03.720, 3 segons per sobre del segon classificat.

En turismes el millor temps ha estat per Josep Chaume (BMW M3 E36) 4 segons més ràpid que el líder del Campionat de Catalunya de Muntanya, Francesc Munné.

Dels pilots locals, el millor registre de la primera pujada d’entrenaments ha estat per a Jaume Doncel, seguit de Pep Segura, que malgrat el palier trencat, ha aconseguit un molt bon registre.

Molina també a la segona

A les 12 del migdia, s’ha iniciat la segona pujada d’entrenaments, en la que per segona vegada el líder del Campionat de Catalunya en la classe speed car Josep Molina ha tornat a ser el més ràpid, però només amb un segón de diferència respecte Eduard Camps.

En turismes, el millor resgitre ha estat aquest cop si, per al lider del Campionat de Catalunya Francesc Munné, que amb el seu Ford Sierra Cosword ha aconseguit un temps 3:12:363, amb molt poc avantatge respecte el piloto de Baporo Motorsport Gerard de la Casa.

Entre els pilots de casa, el millor ha estat Miquel Prat que, amb el seu Peugeot 106 Rally ha parat el crono als 3:34:328.

No ha pogut pendre part en aquesta pujada, el pilot de Moto Club Igualada, Pep Segura que estava reparant el palier del seu Mitsubishi.

Sergi Pañella s’imposa en la primera pujada de carrera

La primera pujada de carrera s’ha desenvolupat sense cap incident remarcable.

En aquesta primera pujada, el pilot de l’Escuderia Penedés, Sergi Pañella amb un Silver Car S2, ha parat el crono amb un magnífic 2:57:431, tres segons més ràpid que Ramón Plaus i Josep Molina, que tot i obtenir un registre millor que en les pujades d’entrenaments, no han pogut superar a Pañella que coneix molt bé aquest traçat.

Segura aconsegueix el quart millor resgitre en turismes

En classe turismes, es torna a confirmar que el duel per a la victòria tornarà a ser el mateix dels darrers anys, amb Josep Chaume i Francesc Munné, que han ocupat les primeres posicions separats tans sols de mig segón.

Darrera d’ells, Gerard de la Casa, i Josep Segura, que ha tingut temps de reparar el palier trencat durant la primera tanda d’entrenaments per obtenir un registre 3:21:208 que li ha permés ser el millor classificat dels pilots de Moto Club Igualada.

Darrera d’ell, un altre pilot de casa, Jaume Doncel a menys d’un segón de Segura.

Victòria final de Sergi Pañella en Speed cars

La segona pujada de carrera ha confirmat que Sergi Pañella havia amagat uns quans segons durant les pujades d’entrenaments, i un altre cop tornava a ser el més ràpid, rebaixant lleugerament el registre de la primera pujada ambun 2:57.117, essent l’únic pilot que ha baixat dels 3 minuts.

Pañella, un habitual en la Pujada en Costa a Les Maioles, s’adjudicaba d’aquesta manera l’edició 2011 de la Pujada en Costa a Les Maioles.

Tercera victòria consecutiva de Chaume en Turismes

Als pocs metres de pendre la sortida, l’actual líder del Campionat de Catalunya, Francesc Munné ha tingut una avaria mecànica que no li ha permés arribar al final, el que ha deixat en safata la victòria de l’edició 2011 de Les Maioles a Josep Chaume.

Chaume, coneixador de que el temps marcat en la primera pujada, era suficient per a conseguir la victòria, ha anat assegurar la segona, aconseguint d’aquesta manera la tercera victòria consecutiva en la Pujada en Costa a Les Maioles.

Entre els pilots del Moto Club Igualada, el més ràpid en aquesta segona pujada ha estat Pep Segura, que acosenguia ocupar finalment la cuarta plaça en la classe de turismes, a més de ser el vencedor del Trofeu Social MCI, per davant de Jaume Doncel i Miquel Prat.

Total satisfacció de l’equip de Moto Club Igualada

Enric Ruiz, President del Comité organitzador Les Maioles 2011, ha valorat molt positivament aquesta edició: “No hi ha hagut cap incident remarcable durant tota la competició. Aquest és el sisé any que assumiexo la presidència del comité organitzador d’aquesta prova, i no puc més que mostrar el meu agraïment a tot l’equip del Moto Club Igualada. Després de 5 edicions, l’organització ha funcionat com un màquina, sense fisures. Tothom sap la feina que ha de fer, i la fa bé”.

Respecte al futur d’aquesta prova, Ruiz ha declarat que: “Potser ha arribat el moment d’assumir més reptes en el món de l’automobilisme. Però el que fet que la cursa es desenvolupi d’una manera tan plàcida, no vol dir que no hi hagi feina a darrera. N’hi ha molta. Sabem que és un moment molt dur per a plantejar nous objectius, especialment en un àmbit tant tocat per la crisi com el de l’automoció. Però ara tenim l’experiència i l’equip, i això és més important que el pressupost”.

Vull donar les gràcies a l’Ajuntament d’Igualada, Consell Comarcal i patrocinadors de la prova, per seguir creient en Les Maioles malgrat tot. Amb el suport d’ells i el públic que cada any ompla la carretera, no ens fa por cap repte”.

A l’acte d’entrega de premis hi ha assitit el President del Moto Club Igualada, Sr. Jordi Bòria, la Regidora d’Esport de l’Ajuntament d’Igualada, Sra. Rosa Plassa i el President de la Comissió de Muntanya de la Federació Catalana d’Automobilisme Sr. Joan Nadal.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.