Victòria de Marc Coma i segona posició de Jordi Viladoms a la cinquena etapa del Ral·li de Marroc

Jordi Viladoms al Ral·li de Marroc

Jordi Viladoms al Ral·li de Marroc

Els pilots Repsol confirmen el bon nivell de forma en una carrera en la qual tot i els problemes, continuen amb opcions de victòria a falta d’una etapa

Les dunes properes al llac Iriki han tornat a ser l’escenari d’una nova etapa del Ral•li de Marroc, en la qual Marc Coma i Jordi Viladoms han aconseguit imposar el seu ritme. Ha estat la primera victòria de Marc Coma en aquesta carrera, que ha completat els 155 quilòmetres cronometrats amb 4 minuts i 30 segons d’avantatge sobre Viladoms, i 4 minuts 38 segons sobre Cyril Despres, qui es manté líder de la prova amb 7 minuts i 5 segons d’avantatge respecte de Marc Coma.

Sortint des d’unes endarrerides cinquena i tretzena posicions, els pilots Repsol han tornat a atacar en l’etapa d’avui per intentar recuperar el terreny perdut les dues últimes jornades. Els primers 50 quilòmetres han estat per una pista que ja van recórrer en sentit oposat fa dos dies; una pista que el pas de la carrera havia deixat amb força fesh-fesh i pols, on s’hi podia amagar algun perill en forma de forat o roca tapada.

A continuació, els participants s’han endinsat a les dunes properes al llac Iriki, i és aquí on Coma i Viladoms han pogut forçar el ritme per anar reduint distàncies a la classificació general. Finalment, l’etapa ha comptat amb un últim tram que recorria un riu de sorra fins la meta de l’especial. Ha estat una etapa bonica, que ha permès a Marc Coma arribar a la definitiva jornada de demà amb algunes opcions per lluitar per la victòria.

Serà una última especial de 182 quilòmetres cronometrats, al principi per pistes de sorra, per arribar a una zona més tècnica i revirada.

Declaracions de Jordi Viladoms:
“Sortia força endarrerit, tretzè, i sabia que trobaria molta pols, però he pogut recuperar bé, i avançar diversos pilots. Quan he vist que he acabat segon he quedat una mica sorprès, així que estic molt content, perquè sabíem que tocaria patir per haver de pilotar amb pols, i ha anat bé. A la part de dunes he aprofitat per recuperar terreny i ha donat un bon resultat.
S’havia d’estar molt atent al llibre de ruta, perquè és una zona on van molts turistes, i la sorra és plena de roderes, així que et podies embolicar amb marques que no són de la carrera. Ens queda només un dia i aconseguir pujar al podi serà complicat, perquè a no ser que algú falli, el tercer té molt avantatge”.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.