Problemes de pneumàtics aparten Marc Coma del lideratge

Coma avantatjava el líder de sis minuts al CP2, fins que se li ha destruït el pneumàtic del darrere. Viladoms li ha cedit el seu i quan ha arribat a la meta han perdut 6 i 23 minuts respectivament

Després de l’etapa d’ahir, en la qual els pilots Repsol van perdre el lideratge de la carrera, l’estratègia a seguir el dia d’avui era molt clara: atacar des del primer quilòmetre. Així ho han fet i en el segon control de pas, Marc Coma era primer amb gairebé sis minuts d’avantatge sobre el segon classificat provisional, Ullevalseter, i més de sis i mig respecte del líder de la carrera, Cyril Despres. Això no obstant, a 30 quilòmetres del final, el pneumàtic de darrere del pilot Repsol s’ha desintegrat, i ha perdut al final del dia sis minuts més.

Avui esperava l’especial més llarga de la carrera, de 218 quilòmetres per ràpides pistes de muntanya, molt trencades per les pluges, i com és costum, farcides de forats i pedres. Després d’una primera part més tècnica i revirada, amb revolts tancats seguits de fortes acceleracions, el paisatge s’ha obert i s’ha augmentat la velocitat considerablement. En aquestes circumstàncies, el mousse que va allotjat a l’interior del pneumàtic de darrere de la roda de Coma, una escuma que permet evitar les punxades derivades de l’ús de les càmeres d’aire, s’ha desintegrat. Era a 30 quilòmetres del final, i tot i que ha continuat a menys velocitat durant 10 quilòmetres més, no ha pogut seguir i quan el seu company d’equip, Jordi Viladoms, l’ha atrapat, s’han intercanviat rodes.

Passats dos terços de l’especial, Coma era primer destacat, amb 6 minuts 35 segons d’avantatge sobre Despres, líder de la carrera, a 5 minuts i 17 segons del pilot Repsol. Finalment ha arribat a meta en cinquena posició, a 6 minuts i 37 segons del guanyador d’avui, Pal Anders Ullevalseter, i 6 minuts i 26 segons de Despres, qui segueix líder de la carrera. En la classificació general, Coma cedeix ara 11 minuts i 43 segons.

Jordi Viladoms, que ahir a la nit era segon del ral·li, ha arribat a meta en tretzena posició, pilotant els últims 20 quilòmetres sense pneumàtic, directament sobre la llanda. Ho ha fet 23 minuts després d’Ullevalseter, i ara és cinquè a la classificació general.

La cinquena etapa tornarà a tenir la sorra com a protagonista i l’erg de Chegagga com a escenari. Seran 99 quilòmetres d’enllaç fins a una especial de 155 quilòmetres, en els quals la navegació i la tècnica a les dunes tornaran a ser protagonistes.

Declaracions de Jordi Viladoms:
“Quan ahir ens van donar el llibre de ruta per a avui, vam veure que hi hauria una part que podia ser molt ràpida i arriscada per als pneumàtics, així que ja vam parlar de fer tàctica d’equip.
Al tram ràpid jo m’ho he agafat amb més calma, he pilotat amb cura, perquè si es produïa el cas que Marc [Coma] necessités la meva roda, encara estigués en bon estat. Desgraciadament així ha estat, i a 30 quilòmetres del final estava destrossada. A 20 de la meta s’ha aturat, hem fet el canvi ràpid i he acabat directament sobre la llanda”.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.