Marc Coma i Jordi Viladoms, a punt per al Ral·li de Marroc

Ral·li de Marroc - Jordi Viladoms

Ral·li de Marroc - Jordi Viladoms

Aquest cap de setmana torna l’activitat al Campionat del món de raids, amb la disputa del Ral·li de Marroc, una prova que comptarà amb els principals pilots de l’especialitat, entre els quals destaquen els membres de l’equip Repsol KTM, Marc Coma i Jordi Viladoms. Seran sis etapes que recorreran més de 2.500 quilòmetres pel sud del país marroquí, a la zona de Zagora, 1.915 de los quals seran cronometrats.

Serà la tornada a la competició de Marc Coma, totalment recuperat de la lesió produïda el mes de juny passat quan liderava el Ral·li de Sardenya. En aquest període, el pilot Repsol s’ha pogut recuperar plenament, i fins i tot realitzar l’ascensió al Mont Blanc amb Dani Pedrosa i el popular aventurer Jesús Calleja. Amb la vista un altre cop posada en revalidar el títol al Dakar 2010, Coma afronta aquesta carrera com una perfecta preparació per a la prova sud-americana.

Al seu costat tornarà a competir Jordi Viladoms, qui després de la quarta posició a Tunísia, vol sumar una bona actuació a Marroc al manillar de la KTM 690 Rally, moto amb la qual no ha tornat a competir des de llavors. La prova tancarà aquesta edició del Campionat del món de raids, i és l’última gran carrera d’aquí a l’inici del Dakar, l’últim assaig de nivell abans de la nova cita sud-americana.

A diferència del format habitual dels ral·lis tot terreny del Campionat del món en els quals Coma i Viladoms prenen part, en aquesta ocasió l’organització del Ral·li de Marroc ha centrat la competició a la localitat de Zagora, punt des del qual engegaran i acabaran totes les etapes. Així l’organització ha buscat una solució amb la qual reduir costos logístics, i ofereix així una carrera que cada dia recorrerà en dues ocasions un mateix bucle cronometrat, sense haver de desplaçar el bivac i totes les assistències. Aquesta solució redueix la importància de la navegació i limita la possibilitat de desplaçar-se per tot el país, tot i que la carrera comptarà un altre cop amb etapes de dunes, i les típiques i perilloses pistes rocoses de les muntanyes marroquines.

El tret de sortida serà diumenge, amb la disputa d’una etapa de 298 quilòmetres, 277 dels quals cronometrats.

Declaracions de Jordi Viladoms
“Estic molt motivat per afrontar aquesta prova, perquè des del Ral•li de Tunísia que no he tornat a pujar a la moto de raids, i aquella carrera em va anar molt bé. A més, és una preparació molt bona per al Dakar, així que intentarem gaudir-la al màxim. La idea clara és que hem de ser prudents, perquè ja comencem a tenir el Dakar a prop, però a partir d’aquí no renunciarem a competir i intentar aconseguir pujar al podi, que seria el nostre objectiu.

Personalment em trobo molt bé, millor que l’any passat a aquestes altures de la temporada, així que tinc ganes de començar”.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.