Fulla d’Informació Pujada a les Maioles 2009 V

A les 09:37 del matí el Renault R 8 de Antoni Sió ha obert la XX edició de la Pujada en costa a Les Maioles, que com cada any s’ha vist recolzada per un nombrós públic que ha fet seva una prova llegendària. El temps no ha volgut trair el mite de les Les Maioles, i ha obert el dia amb unes condicions meteorológiques gairebé perfectes.

Amb un ambient de luxe, la primera pujada d’entrenaments s’ha disputat sense cap incidència, i amb el favorits ocupant la primera plaça d’ambues classes: Carles Mestres, que amb un temps de 3:00:548, ha estat en millor dels monoplaces mentres,Josep Chaume amb un BMW M3 E36 ha ocupat la primera posició de turismes amb un temps de 3:20:510. Darrera d’ell, s’ha situant un extraordinari Josep Segura (Moto Club Igualada) que amb el seu Mitsubishi EVO IX ha aturat el crono al 3:22:470.

En la segona pujada d’entrenaments, en la qual els pilots comencen a ensenyar obertament les seves cartes, el pilot de Monlau competició, Sergi Pañella amb 3:00:056 ha millorat el temps del Carles Mestres que no ha pogut repetir la pujada de la primera tanda d’entrenaments, i només ha ocupat la sisena plaça de la classificació reservada a monoplaces.

En turismes, el millor temps ha estat pel pilot de l’Escuderia Penedès, Ramon Vicàrio que amb el seu Renault 5 GT turbo ha parat el crono en uns molt esperençadors 3:13:705. La Pujada en la classe turismes ha sigut complicada pels pilots del Moto Club Igualada, Pep Segura i David Abad. El primer, ha colisionat el seu Mitsubishi en un dels guardarails en el darrer revolt de la cursa, tot i que l’incident ha acabat només amb petits desperfectes en la part posterior del cotxe.

El pilot d’Hostalets de Pierola, ha colisionat el seu BMW M3 E30, al quedar-se enganxat el seu fe de mà. Tothom pensava que es tractava de les seves habituals demostracions, però aquest cop la virolla ha sigut aliena a la seva voluntat.

El Mitsubishi EVO IX de Pep Segura, un dels atractius de l’edició d’enguany.

El Mitsubishi EVO IX de Pep Segura, un dels atractius de l’edició d’enguany.

Pañella s’imposa en la primera Pujada de cursa per només 5 décimes de segón sobre Mestres

Amb una temperatura més d’estiu que de principis de tardor, s’ha iniciat la primera màniga de cursa, sense cap tipus d’incident més que la ínfima diferència de temps entre els dos primers classificats, Sergi Pañella i Carles Mestres. Només 49 centéssimes han separat aquest dos pilots en la classe de monoplaces.

Aquest tipus de vehicles monten un motor de motocicleta sobre un xasis molt lleuger, el que els fa perfectes i molt temibles en una cursa de muntanya.

En turismes el BMW M3 de Chaume i el Ford Sierra Cosworth de Munné han confirmat que, com cada any, són els més clars aspirants de dur-se la victòria en la carretera BV-1031.

El millor pilot del Moto Club Igualada, ha estat Pep Segura, que ha pogut reparar el cotxe després de l’incident de la primera pujada i ha col.locat el seu EVO IX a la sisena posició, amb un temps de 3:23:683, per sota del seu registre de la primera pujada d’entrenaments, fet que fa pensar que reservava la darrera pujada per a marcar el temps que establirà la classificació final.

Molt precís s’ha mostrat també el BMW 323 de Jaume Doncel que en aquesta primera cursa s’ha col.locat a roda del amb una diferència de 6 dècimes de segón.

El Silver Car de Sergi Pañella, vencedor absolut de les Maioles 2009

El Silver Car de Sergi Pañella, vencedor absolut de les Maioles 2009

David Abad s’ha envirollat en la primera Pujada d’entrenaments

David Abad s’ha envirollat en la primera Pujada d’entrenaments

Carles Mestres és el més ràpid en la segona Pujada, però no prou per a pendre-li la victòria a Sergi Pañella

Carles Mestres havia d’aprofitar la segona pujada de carrera per arrabassar-li la victòria a un Sergi Pañella que, amb el seu Silver Car preparat per l’escuderia Monlau, s’ha mostrat molt segur durant tota la carrera. Les 49 miléssimes de segón que hi havia de diferència entre ambdós pilots, feia preveure que la segona pujada havia de ser la que marcaria la classificació final de la prova. Però no ha estat així. Carles Mestres ha estat el més ràpid en aquesta tanda però els 2:56:168 de Sergi Pañella de la primera tanda li han valgut per aproclamar-se guanyador absolut de la vintena edició de la Pujada en Costa a Les Maioles.

D’aquesta manera el pilot de Monlau Competició s’apropa al capdavant de la classificació del campionat de Catalunya que, a falta de dues proves queda més emocionant que mai.

Chaume s’imposa finalmenten el duel dels turismes

La classe reservada a turismes ha estat tan apretada com la dels monoplaces, tot i que Josep Chaume (BMW M3 E 36) ha estat el més ràpid en tres de les quatre pujades de carrera. Els 3:12:604 que ha marcat Chaume en la primera pujada han estat prou bons per a endur-se la victòria final.

Amb aquest resultat Chaume retalla punts al líder del Campionat de Catalunya, Francesc Munné, que malgrat mantenir el lideratge, haurà d’afinar una mica més si no vol perdre el Campionat en les dues darreres curses.

Una gran afluència de públic carateritza una cursa amb poques incidències

Moto Club Igualada havia treballat durant els darrers dies en l’aspecte de la seguretat, fet que s’ha vist reflectit en una cursa que ha destacat per les poques incidències fora de l’aspecte esportiu. Així, la sortida de pista de Ramón Vicàrio en la segona pujada de carrera, ha estat l’únic incident de Les Maioles 2009.

Un altre aspecte a remarcar ha estat el modèlic compartament del nombrós públic assistent, que ha seguit a peu de lletra les instruccions de seguretat que s’han donat des de Moto Club Igualada.

La comarca de l’Anoia te cultura d’automobilisme, i gaudeix amb Les Maioles; aquests fets són la raó per la qual aquesta cursa sigui un gran esdeveniment esportiu , i que les curves d’aquesta carretera s’omplin d’aficionats, especialment la de Rubió que ha tornat a una festa.

Enric Ruiz: “estic orgullòs de pertànyera aquest club”

El president del comitè organitzador de la Pujada en Costa a Les Maioles, mostrava la seva satisfacció un cop acabada la cursa. Ruiz ha tingut doble feina, doncs a més de ser el motor d’aquesta prova, és el President de la comissió de muntanya de la Federació Catalana d’Automobilisme. “Només podem que estar contents. La veritat és que formar part d’equip així és un plaer. Estic orgullós de pertànyer a aquest club. Sé que puc semblar poc objectiu, però és difícil trobar arreu de Catalunya una escuderia que, amb gent tant jove,treballi amb la qualitat de l’actual directiva del Moto Club Igualada. Cada any fer Les Maioles resulta més fàcil, em sento més tranquil, perquè sé que cada responsable ha fet bé la seva feina. A tots ells moltes gràcies.

Crec, però, que tenim una asignatura pendent, que és aconseguir que gent nova s’involucri en el projecte Maioles, i garantir la continuïtat d’aquesta prova durant anys.

Finalment vull donar les gràcies al públic. El seu comportament ha estat exemplar”.

El públic ha tornat a ser el gran protagonista de Les Maioles

El públic ha tornat a ser el gran protagonista de Les Maioles

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.