Josep Basols aconsegueix el Podi a Cervera

 

Josep Basols i Jordi Mercader, equip del Moto Club Igualada amb un Citroën DS3 R5 del prestigiós preparador MC Racing, van finalitzar segons absoluts del Campionat d’Espanya i van ser primers entre els participants del Campionat de Catalunya al passat Ral.li de Terra de Cervera, que va ser la cinquena proba puntuable pel Nacional de l’especialitat. Basols va fer un ral·li de menys a més i va anar escalant posicions fins que en el quart tram es va situar en segona posició de la general, lloc que mantindrien fins finalitzar la proba.

Organitzada per l’escuderia WRC Management, un total de 87 equips van participar en la cursa celebrada en una jornada molt calorosa, amb temperatures superiors als 35 graus. El ral·li constava de 162 quilòmetres, 108 dels quals corresponents a quatre trams cronometrats als que els participants havien de fer dues passades. La cursa fou guanyada per a Jorge del Cid i Nerea Odriozola, amb un Mitsubishi Lancer EVO X, que van finalitzar amb una avantatge de poc mes de 20 segons sobre Josep Basols, i el podi el va completar els Catalans Josep Maria Membrado i Jordi Vilamala, amb el seu habitual Ford Fiesta R5.

Eduard Forés i David Uson, aquest últim copilot del Moto Club Igualada, amb un Mitsubishi Lancer EVO X, van acabar en tercera posició del català. Sisens en la general de cursa van ser els millors entre els vehicles de grup N, arribant a superar alguns vehicles de preparacions molt superiors.

La cursa també va ser puntuable pel Volant RACC-Trofeu MAVISA, que encara la recta final del campionat, on també va destacar en Jaume Poch, del MCI i copilot d’en Pep Bases, que amb el Seu Peugeot 107 van finalitzar tercers d’aquesta interessantíssima copa monomarca.

Miquel Prat i Miquel Amblàs, amb Mitsubishi Colt Proto, tot i sortir com a uns dels favorits per la lluita al Podi del Català, van haver d’abandonar al primer tram del dia, l’anomenat A1 “Fiol”, per una ruptura al turbo del seu vehicle, que a mes els deixava sense opcions ni de tant sols arribar a assistència per intentar reparar. Una mala sort per el de Castellfollit del Boix on la mecànica no l’està acompanyant en les darreres curses en les que està participant.

 

Marc Cañellas i Marc Sauleda vencedors de la copa Focuxtreme

 

Marc Cañellas i Marc Sauleda, equip del Moto Club Igualada amb un Ford Focus 1.6 van ser els vencedors absoluts de la Copa Focuxtreme i de l’Open de Catalunya de Terra a Cervera, i ho van fer amb total autoritat marcant l’scratx en tots els trams i superant als segons classificats per un marge de 54 segons. Un meritori segon lloc que va ser copat per  Pere Rovira i Carles Planell, aquest últim també membre del Club Igualadí.

Miquel Pons i Marc Qué va ser una altre Equip Igualadí que va participar dintre de la Copa Focuxtreme al Ral.li de Terra de Cervera i ho va fer finalitzant en la 7ª posició, gesta gens menyspreable si contem que a la capital de la Segarra es van donar cita mes de 23 Equips.

Joan Cañiz i Jordi Ibarra, també del MCI, per contra no van patir tanta sort i van haver d’abandonar per avaria mecànica al primer tram, fruit d’una ruptura de la seva direcció del seu Ford Focus 1.6 al topar amb una de les moltes pedres que hi havia  la traçada descoberta per la gran quantitat de vehicles participants a la proba.

 

La propera cita del Campionat Estatal tindrà lloc els propers dies 7 i 8 d’Octubre a Extremadura i del Campionat Català el 24 de setembre a Vidreres.

 

Enric Ruiz, Moto Club Igualada

Fotografies: FCA

 

Pep Basols i Jordi Mercader, 2ons al Campionat d'Espanya i guanyadors del Català a Cervera

Pep Basols i Jordi Mercader, 2ons al Campionat d’Espanya i guanyadors del Català a Cervera

 

 

Edu Forés i David Usón, primers del Gr.N

Edu Forés i David Usón, primers del Gr.N

 

 

Marc Cañellas i Marc Sauleda, Guanyadors de la Copa Focuxtreme

Marc Cañellas i Marc Sauleda, Guanyadors de la Copa Focuxtreme

 

 

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.