4art Ral·li Pacha – La Pineda

Vila-seca va acollir aquest dissabte la 4a edició del Ral•li Pacha-La Pineda, ral•li puntuable amb coeficient 6 per al Campionat de Catalunya de Ral•lis i per l’Open de Ral•lisprints d’asfalt i Trofeu Júnior, a més de puntuar per la Copa de Catalunya de Regularitat Sport i la Copa de Catalunya de Ral•lis d’asfalt.

L’Escuderia Costa Daurada va organitzar un cop més aquesta prova, amb un total de 55 km, dividits en 7 trams cronometrats que van transcórrer per terres tarragonines.

Una nova jornada assolellada i del tot primaveral va acompanyar la major part de la cursa, cosa que va fomentar encara més l’assistència de públic, especialment en el moment de la sortida, situada en ple passeig marítim de la zona de La Pineda que va atraure una gran munió de curiosos, i sobretot al vespre, durant les dues passades per la super-especial, on es va aplegar moltíssim públic per veure les evolucions dels equips.

La parella formada per Jordi Gaig i Aleix Astudillo al volant del seu Porsche 911 GT3 es va convertir en la guanyadora absoluta de la prova completant el traçat amb un temps de 35 minuts i 46 segons. Van completar el podi dos Mitsubishi Evo X, el d’Eduard Garcia i Isaac Pujol que es van endur la segona plaça a 58 segons del líder; i el d’Albert Orriols i Manel Muñoz que van entrar tercers a 1 minut i 19 segons.

Cal destacar la participació de l’equip del Moto Club Igualada format per Marc Cañellas i Dani Muntadas que amb el seu Renault Clio RS Sport van acabar en la 8ª posició scratx. Tot i patir els problemes d’una punxada al finalitzar la segona passada per Colldejou, fet que els va fer perdre la primera posició del Grup N que tenien fins alhesores, finalment Marc va acabar 2on de dues rodes motrius, de Grup N i de la Classe 3, fet que demostra la seva ràpida adaptació a la nova muntura d’aquesta temporada.

En l’Open de Catalunya de Ral•lisprints d’asfalt la victòria va ser per l’equip que van formar Oriol Boluda i Oriol Fuentes conduint el seu Peugeot 106 Rallye, en el Trofeu Júnior de Ral•lisprints Pere Rovira i en Gerard Llordes amb un Peugeot 205 i en Regularitat Sport els guanyadors foren Joaquim Vilatarsana i Eloi Alsina amb el seu Renault 5 Copa.

Enric Ruiz, oficial de Moto Club Igualada, va assistir a la proba de Tarragona com a Delegat Tècnic de la Federació Catalana d’Automobilisme.

Després d’uns dies de descans, la caravana del Campionat de Catalunya de ral•lis es retrobarà el proper 14 d’abril, a la població lleidatana de Cervera.

Marc Cañellas i Dani Muntades a l’entrada de Podi.