Campionat de Catalunya de trial 4×4 – Trial de Conill

El passat dia 11 de Juliol i 25 anys després que la comarca de l’Anoia acullis probes del campionat de Catalunya de Trial 4×4, la localitat de Conill- Pujalt va tornar a ser l’escenari d’una proba de trial 4×4, concretament la 5a de 8. Com ja és habitual el Grup 4×4 D’Osona va posar tota la seva “artilleria” perquè aquesta proba sigues un èxit fent un gran desplegament humà.

La calor va ser la nota predominant de la proba però no va ser impediment perquè els 16 vehicles participants poguessin passar per las 12 zones establertes per l’organització. Un terreny molt pedregós, molt diferent al que estan acostumats els pilots els va obligar a fer malabarismes per tal d’encertar la pressió dels pneumàtics.

El gran nivell dels pilots es veu reflectit en els pocs punts de penalització que els separaven.

En el grup A de vehicles de sèrie Joan Manel Tomàs, pilot de Moto Club Igualada, va adjudicar-se la 4a victòria consecutiva amb el seu espectacular Rànger–Rover V8 només amb 8 punts de penalització. En finalitzar la proba Joan es va mostrar molt satisfet amb el resultat: “Ha estat molt dur, la calor i l’horografia del terreny ha fet patir de valent la mecànica del meu vehicle, vull agraïr la tasca del meus motxillers i membres de l’equip, sense ells no hagués pogut aconseguir la victòria”.

Tomàs va estar seguit de molt a prop per dos Mercedes G, el primer de Claudi Santacana que va marcer una penalització de 10 punts, seguit per Jaume Alsina amb 14 punts que va acabar com a 3er classificat. Xavier Bargalló, també pilot de Moto Club Igualada, amb Land Rover Defender, va patir una averia mecànica a falta de 4 zones que els va fer apartar per la lluita del podi, mala sort donç per aquest equip de joves pilots.

En el grup B, vehicles de series millorats, com ja és habitual Florenci Rius va encarrilar la seva cinquena victòria consecutiva amb una penalització de 12 punts i ja va directe cap el seu 9e títol de campió de Catalunya. Agustí Ros, que cada cop esta mes adaptat al seu Mercedes G, entregava la fitxa de penalitzacions amb 26 punts, més del doble del guanyador. Joaquim Roura amb 40 punts només va poder ser tercer per culpa d’una errada seva en una zona on es va posar molt nerviós, el va afectar i les coses no li van sortir bé després.

El grup C, vehicles de Maxi-serie, es va caracteritzar per la gran igualtat entre Alfons Andreu (6 punts) i Claudi Vivet (8 punts), sent pel primer amb només dos punts d’avantatge la victòria. Tercer va ser Albert Puig amb una penalització de 22 punts.

Ara ens espera un parèntesi estival per tal de encarrilar la recta final d’aquest campionat. Tornarem el 5 de Setembre a Hostalets de Balenyà.

Joan Manel Tomas

Joan Manel Tomas

Xavier Bargalló i el seu motxiller Jose Antonio Ruiz

Xavier Bargalló i el seu motxiller Jose Antonio Ruiz

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.