Bernat Seuba subcampió del món Minime

La Selecció Espanyola de Biketrial s’ha desplaçat aquest any a la ciutat xinesa de Ping Tang per celebrar el Campionat del Món de Biketrial en una única proba que ha tingut lloc els dies 27 i 28 d’agost.

La nostra comarca ha comptat amb la presencia de 4 pilots anoiencs en el campionat.

Ping Tang, la ciutat ubicada a la província interior de Guiyang, ha dedicat tot i més a l’organització de l’esdeveniment pensant sobretot en el benestar del pilots vinguts d’arreu del món, oferint unes impressionants cerimònies de recepció de benvinguda, d’inauguració del campionat amb desfilada de les nacions participants i de lliurament de premis i clausura amb focs artificials, balls i cançons tradicionals.

Segons l’organització, 15.000 persones van gaudir de l’espectacle de la competició i 7.000 van presenciar la festa final i clausura del campionat.

La prova ha tingut lloc en un parc natural fluvial a dues hores de la ciutat, desplaçant l’organització a tots els pilots i motxillers en una gran caravana d’autocars i un camió per a les bicicletes, escortats per la policia.

El trial, amb 8 zones a dues voltes per les categories inferiors i 10 zones a dues voltes per les categories superiors, comptà amb dues de les zones de tipus indoor essent les altres de tipus natural: roques i aigua situades en el curs del riu perfectament adequades amb passarel·les pel seu accés a pilots, motxillers i miradors per al públic xinès una mica més enllà de les zones.

La calor va ser molt intensa durant tota la jornada i els pilots hagueren d’hidratar-se i refrescar-se constantment; la pluja també va ser present, tot i que no va fer que la calor disminuís, només va mullar les zones, els pilots i els motxillers i va fer la prova encara més interessant.

En quant als resultats, excel·lents actuació de l’igualadí Armand Mollà, en categoria Minime que aconseguí la medalla d’or i es proclamà Campió del Món 2009.

L’odenenc Bernat Seuba del Moto Club Igualada, en la mateixa categoria Minime aconseguí la medalla de plata i es proclamava Subcampió del Món 2009. El seu germà Marc Seuba es classificà en 7ª posició en categoria Benjamí.

I el pilot de Masquefa, Dani Gomez, es classificà en la 16ª posició en la categoria Senior.

Enguany, el Campionat del Món de Biketrial ha estat un dels més difícils i arriscats que es recorden en constar només d’una sola prova. Val doncs ressaltar la participació dels 4 pilots anoiencs en una competició de nivell mundial i tan exigent.