Segon podi consecutiu per Basols-Mercader al CERT

Josep Basols i Jordi Mercader, del Moto Club Igualada, van finalitzar segons absoluts a la darrera proba del Campionat d’Espanya de Ral.lis de Terra, el Rallye de Tierra Norte de Extremadura, que es va disputar els passats dies 7 i 8 d’Octubre.

Amb un recorregut d’uns 362 quilometres, dels quals 104 van ser cronometrats, la proba serà recordada per l’abundant pols en suspensió que hi havia a les especials, obligant a neutralitzar-ne fins i tot alguna per aquest motiu. Basols, tot i estar molt perjudicat per aquesta pols en suspensió al situar-se enrederit en la l’ordre de sortida, va mantindre una aferrissada lluita pel segon i tercer calaix del podi amb el Canari Marcos Gonzalez i Jorge del Cid, ja que la primera posició se l’enduia un Alex Villanueva, amb mes d’un minut i mig d’avantatge, que sortia molt beneficiat del seu ordre de sortida als trams ja que obria pista.

La lluita pel segon lloc no es va resoldre fins que Del Cid va cometre una errada i va colpejar l’eix posterior del seu Mitsubishi Lancer Evo X, moment que va aprofitar Basols per avançar-se a la classificació i aconseguir el segon lloc de la general. L’equip de MC Racing es el segon cop consecutiu que situen el seu Citroën DS3 R5 al segon calaix del Podi, i es que recordem que al passat Ral.li de Cervera ja varen aconseguir aquesta gesta en la que ha sigut la seva re-aparició al Campionat Estatal de l’especialitat.

Al Grup N l’Eduard Forés i l’Igualadí David Usón, amb Mitsubishi Lancer Evo X,  també van guanyar amb autoritat i per segon cop consecutiu a Plasencia, i es que els del MRW Rallye Team van arribar amb la moral molt alta després de la seva victòria al Grup N a Cervera. Tot i la gran quantitat de pols, i mes si comptem que eren el primer equip de la classificació que ja sortia a minut, van poder aconseguir una treballada victòria, i es que Forés-Usón amb aquest resultat encara tenen possibilitats matemàtiques de guanyar el títol d’aquest Campionat 2016, tot i que no depenen nomes d’ells mateixos.

La propera cita del Campionat Estatal tindrà lloc els propers dies 22 i 23 d’Octubre amb la disputa de la 7ª proba a Màlaga.

 

Enric Ruiz, Moto Club Igualada

Fotografies; Lander Zabaleta

 

 

l'equip Basols-Mercader i el seu Citroën DS3 R5

l’equip Basols-Mercader i el seu Citroën DS3 R5

 

 

Podi de Josep Basols i Jordi Mercader

Podi de Josep Basols i Jordi Mercader

 

 

Magnífics Eduard Forés i David Usón

Magnífics Eduard Forés i David Usón

 

 

 

Sigues sociable, comparteix!

    Deixa un comentari

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada