Baja España-Aragon 2011

El passat cap de setmana del 22 al 24 de Juliol es va disputar una nova edició d’aquesta mítica proba de Raids amb centre neuràlgic a la localitat de Saragossa. La Baja es puntuable per la Copa del Mon de Raids Tot Terreny , pel Nacional de TT i Rallyes de Terra i pel Trofeu Aragó de Tot Terreny.

El Vencedor en la categoria d’automòbils va ser el portuguès Filipe Campos , desprès d’haver participat en 18 ocasions en aquesta proba sense mai aconseguir l’èxit absolut. Dos pilots holandesos mes van completar el pòdium, Bernhard Ten Brinke i Erik Van Loon; segon i tercer respectivament; que a mes han dominat l’últim tram de la jornada juntament amb el seu compatriota Wevers, quart en la classificació general.

A la categoria de motos, Marc Coma ha protagonitzat la gran decepció del dia al veure’s obligat a abandonar la proba per la ruptura del càrter de la seva KTM al principi de l’últim tram quan anava líder de la general. D’aquesta forma, Gerard Farrès s’ha adjudicat la tercera victòria en una Baja. Al baixar de la moto, ha assegurat que el propi Coma ha fet gala “d’un gran fair play” al indicar-li que “podria anar mes poc a poc i assegurar la victòria”, perquè “ell estava avariat i ja no podia continuar”. Darrera de Farrès el dakarià Paulo Gonçalves ha firmat la seva primera participació amb un segon lloc i ha assegurat que tornarà “l’any que ve”; m’entres que el jove Adrià ha aconseguit “un somnni” amb la tercera plaça que li fa “no demanar res mes”.

Óscar Romero amb quads ha demostrat la seva gran superioritat en esta categoria i ha rubricat el seu tercer triomf consecutiu; seguit de Massimiliano Masante y Maxime Albira.

Segura-Ros objectiu complert

En camions, l’Iveco De Rooy de Pep Vila ha demostrat el rendiment esperat i ha portat al pilot al graó mes alto del pòdium en la seva primera participació desprès de ser sisé aquest any al Dakar. Darrera d’ell , David Oliveras, que ja té dues victòries en aquesta espectacular especialitat, i Manuel Borrero, amb el seu Man TGA 6×6.

Josep Segura i Josep Ros, equip del Moto Club Igualada, van participar en aquesta proba per primera vegada amb el seu Renault Kerax 420 4×4, assolint sobradament el seu objectiu que era poder acabar una de les probes del Campionat de Mon de Raids. Segura–Ros van patir dissabte una sèrie de problemes, com una punxada a la primera Súper especial, on van perdre mes de mitja hora, i una averia dels frens al finalitzar la segona SS, que els van allunyar de lluitar per una posició de pòdium, justament quan anaven quarts de general. Diumenge, tot i les males condicions en que es trobaven els camins i pistes, l’equip de Solo Raids-Racó dels Traginers van conservar mecànica i van acabar en la 6ª posició scratx de camions i 4arts de dos eixos motrius. Josep Segura es va mostrar molt satisfet un cop acabada la proba ja que no s’esperaven poder lluitar amb els participants capdavanters, teòricament amb muntures superiors a la d’ells.

Segura-Ros a la Súper Especial 3 de diumenge.

Segura-Ros a la Súper Especial 3 de diumenge.

 

Finalitzant la SS3.

Finalitzant la SS3.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.