Jordi Viladoms acaba segon en l’etapa d’avui i Marc Coma fa quart

Els pilots de Repsol cedeixen el lideratge en la general i ara són segon i tercer, amb Viladoms a 1 minut i 2 segons del líder i Coma a 5 minuts i 17 segons

La tercera etapa del Ral·li del Marroc s’ha complicat més de l’esperat per a Marc Coma i Jordi Viladoms, que han vist com, tot just arribats a l’equador de la cursa, uns problemes de navegació els feien perdre uns minuts molt valuosos en l’etapa del dia. Viladoms, segon avui, ocupa ara aquesta mateixa posició en la classificació general, a 1 minut i 2 segons del nou líder, el francès Cyril Despres. Marc Coma, que avui ha acabat quart, és tercer en la general, a 5 minuts i 17 segons de Despres.

Coma i Viladoms esperaven avui una etapa de molta sorra en què, sortint segon i quart, respectivament, per la classificació d’ahir, tenien una bona oportunitat per recuperar temps sobre Despres, encarregat d’obrir pista. Efectivament, l’especial ha estat gairebé completament sobre sorra, però la sort els ha girat l’esquena des del principi, quan diverses errades en la interpretació del roadbook els han fet perdre diversos minuts. A més, problemes elèctrics a la KTM 690 Rally de Marc Coma li han impedit mantenir el ritme, i el pilot d’Avià ha hagut d’alentir-lo per poder arribar al final de l’etapa.

Ha estat una especial de 184 km a través de l’Erg de Cheggaga i el Llac Iriki, amb un recorregut que els pilots han realitzat una sola vegada. Vistos els problemes de trànsit que es van donar en la primera jornada en realitzar la segona passada pel bucle programat, els organitzadors van acordar anit amb els participants cancel·lar les segones voltes de les etapes restants. Es tracta d’una mesura de seguretat per reduir els riscos de mesclar cotxes i motos en un mateix recorregut i per centrar la competició en la navegació més que en la velocitat i la resistència a llargues distàncies.

La quarta etapa de demà dimecres serà una especial de 219 km que es tornarà a desenvolupar per les perilloses pistes rocoses del Marroc, ràpides però plenes de rases produïdes per la pluja, forats i pedres.

Declaracions de Jordi Viladoms
“L’etapa d’avui ha tingut un canvi de terreny important, perquè, des del principi, pràcticament tot ha estat per sorra. Hem fet uns 50 km per fora pista, per l’Erg de Cheggaga. Després, pel Llac Iriki, també hi ha hagut fora pista. Tota l’estona hem anat trobant zones de dunes, de vegades més grans i d’altres, més petites.
La primera part estava bastant bé, però a la zona del final calia anar amb compte, perquè la sorra era més tova i era fàcil quedar-s’hi enganxat. La llàstima és que el Marc [Coma] i jo ens hem perdut diverses vegades, com la majoria de pilots, perquè el roadbook era bastant confús en diversos punts.”

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.