54è Ral•li 2.000 Viratges

El Passat 22 de novembre es va disputar la 54ª edició del Ral·li 2.000 Viratges, cursa que posava punt i final a la temporada sobre asfalt i era puntuable a més del Campionat de Catalunya de ral·lis, per a la Copa de Catalunya de ral·lis d’asfalt, l’Open Catalunya de ral·lisprints d’asfalt, el Trofeu Júnior, la Copa de Catalunya de Regularitat Esport i Superesport i el Volant RACC. El ral·li va comptar amb un centenar d’inscrits entre els quals els participants en les ECOSeries, un campionat basat en la conducció eficient, l’estalvi energètic i les energies alternatives. Organitzat pel Biela Club Manresa, el ral·li constava de cinc trams: Taurons, Vilaredes, Òdena, Talamanca i Rocafort, que els participants havien de completar en dues ocasions. D’aquests cinc trams, només el de Talamanca era idèntic  respecte de l’edició de 2013.

Josep Maria Membrado i Jordi Vilamala s’han proclamat campions de Catalunya de ral·lis després d’imposar-se a la cursa amb el seu Mitsubishi EVO X. Conscients que el títol estava en joc van imprimir un ritme alt des del començament per acabar imposant-se en nou de les deu especials de la cursa. El segon lloc al 2.000 Viratges va ser per a Albert Orriols i Manel Muñoz, amb el Porsche 911 GT3. La parella, que ja ha guanyat aquesta temporada la copa de Catalunya de ral·lis d’asfalt, va fer una cursa molt regular i va defensar el segon lloc fins a acabar a 35 segons dels vencedors. Carles Llinàs i Joan Torra, amb el seu habitual Mitsubishi EVO X, van fer bons temps en les dues primeres seccions i van estar lluitant per la segona posició. Al final van acabar el ral·li en tercera posició, a 1 minuts i 26 segons dels guanyadors.

Pel que fa als Equips participants del Moto Club Igualada, cal destacar l’actuació de Miquel Marsol i Llorenç Martin que amb el seu Mitsubishi Lancer Evo IX, que tot i finalitzar en la 22ª posició general fruit d’un problema mecànic a la segona especial del dia que els hi va fer perdre mes de 16 minuts, van estar rodant entre les 4 primeres posicions durant tota la resta dels trams i fins i tot van aconseguir marcar el millor temps scratx en la segona passada pel tram d’Òdena.

Angel Bonavida i Ramon Segarra, l’altre equip Igualadí a la cursa, van finalitzar en la 9ª posició de general en l’apartat Open, conduint també el seu petit Peugeot 205 Rallye fins a la 5ª posició del Grup ER.

En l’apartat de Regularitat Sport, Jordi Ibarra e Ivan Martos, aquest últim també copilot de l’Igualada, van tenir que retirar-se a falta de tres trams després de patir una averia en el seu Seat Fura, tot i aquest fet l’equip fiança la segona posició del Campionat de Catalunya de Regularitat Sport.

La propera prova prevista de la Copa de Catalunya de ral·lis de terra és el Ral·li de Tàrrega, que es disputarà el 13 de desembre.