XIII Pujada a Sant Mateu

El passat diumenge dia 10 d’abril es va disputar entre les poblacions de Callús i Sant Mateu de Bages la XIII Pujada a Sant Mateu, puntuable pel Campionat de Catalunya de Muntanya.

La proba inagural de la temporada 2011 de Muntanya, organitzada pel Moto Club Manresa, va superar els 32 pilots inscrits i va gaudir d’una climatologia immillorable amb temperatures molt a prop dels 30 graus. El guanyador de la passada edició, Fernando Altimira, no va participar en aquesta ocasió, deixant pas als joves pilots, anunciant alhora que causa baixa del Campionat. El públic present a la prova inaugural de la temporada també ha pogut gaudir de la posada en escena del Seat Cordoba WRC del pilot andorrà, Gerard de la Casa, amb el que participarà en el campionat estatal de muntanya.

El guanyador entre els Monoplaces va ser Sergi Pañella, amb un Silver Car amb un registre de 2:43.119. Per darrera de Pañella es classificava Ramon Plaus (Speed CAR GT 1000) a 4.017 segons. En tercer lloc, Josep Anton Molina (Speed CAR GT-R) a 4.193 del guanyador.

Entre els turismes, Josep Chaume (BMW M3 E36) s’adjudicava la victòria, seguit d’aprop per Francesc Munné (Ford Sierrra Cosworth) a tan sols 0.212 segons. El pilot del Automòbil Club d’Andorra, Gerard de la Casa en el dia en que estrenava el Seat Cordoba WRC finalitzava en tercera posició a 2.812 segons de Chaume.

Dos equips del Moto Club Igualada van participar en aquesta proba, d’una banda Joan Morros, el pilot Odonenc amb el seu Golf GTI , va acabar en la 21ª posició scratch, 15é Turisme i es va endur la Classe 3.

El segon equip participant del MCI va ser el format per Miquel Serral, pilot de Canet de fals, al Bages, que va aconseguir acabar en la 24ª posició scratch, 18é entre els turismes i segon de la Classe 3 també amb un Volkswagen Golf GTI.

La propera cita del calendari de Muntanya serà la Pujada a El Farell, que es disputarà el proper dia 8 de maig.