5è Ral·li de terra de la Guàrdia d’Urgell

Aquest cap de setmana, es va disputar a La Guàrdia d’Urgell,la segona prova de la temporada del català de ral·lis de terra, puntuable aquesta vegada pel Campionat de Catalunya absolut, Copa , amb coeficient 8, i Open de Catalunya de terra, així com pel Volant RACC i la Challenge BFGoodrich. En aquesta prova es va recuperar la participació del Volant RACC, així com de la recent creada ‘Challenge BFGoodrich’. Això va ajudar a que fossin més de quaranta equips els que es van desplaçar aquest cap de setmana per disputar la primera cita de la Copa de Ral·lis de Terra, puntuable pel Campionat de Catalunya de Ral·lis. La prova, organitzada per WRC Management va ser dividida en dues etapes: la primera va tractar-se d’una Súper Especial d’ 1,54 kms, en la que els pilots van haver de realitzar dues passades. La segona de les dues etapes previstes va estar dividida en dos trams cronometrats, que els pilots van realitzar en tres ocasions.

Un cop finalitzada la primera etapa, la del dissabte, la classificació va estar encapçalada pel vigents campions de l’especialitat Jordi Gómez i Ramon Izquierdo (amb Subaru Impreza Spec C), seguit per només 2 segons de ‘Nani’ Roma-Jordi Barrabès (amb Mitsubishi Colt) i de l’Albert Orriols-Manel Muñoz (amb Mitsubishi Evo X) a 4 segons.

A la segona jornada, la del diumenge, van canviar les tornes, i un motivat “Nani” Roma va acabant guanyant la proba al adjudicar-se 5 dels 6 trams disputats. Nani va ser seguit de prop per Gomez-Izquierdo que van acabar a poc mes de 26 segons. El podi el va completar Orriols-Muñoz que es van quedar a 2’07” de Roma.

Amb sis trams realitzats, es moment de parlar de l’Open Catalunya, on l’equip format per Requena-Martínez (amb SEAT Ibiza TDI) s’imposava novament en l’open de Ral·lis de terra amb 48 segons d’avantatge sobre el binomi del Moto Club Igualada Miquel Prat i Daniel Montaner (amb Renault Clio 16V), que en aquesta ocasió s’estrenaven en l’especialitat. Miquel Prat, alhora, es proclamava guanyador absolut de l’Open de Catalunya de Ral.lisprints i el s’emportava el Trofeu Júnior. Molt bona actuació donç per l’equip del MCI que torna a tenir opcions de guanyar el Campionat absolut desprès d’aquesta proba.

Un altre equip participant del Moto Club Igualada va ser el format per el Vilanoví Raimon Morató i el seu copilot Xavier Dagà, amb un Citroën Saxo 1.6, que van acabar en la 15ª posició scratx, 2ons del grup N2 i es van emportar la victòria en la Classe 2, en un terreny on “Rai” té molta experiència.

La victòria al Volant RACC ha estat pel jove lleidatà Joel Guerrero, que un cop disputat el tercer tram, es plantava a la primera posició, que no deixaria escapar fins al final, mantenint una intensa lluita amb l’actual líder, Joan Carchat. Jordi Trius, coneixedor dels ral·lis de terra, també ha fet un pas endavant en les seves aspiracions al campionat.

La propera cita de terra, del català, esta prevista pels propers 4-5 de Setembre, on tindrà lloc el 11è Ral·li de Cervera.