EN MEMORIA DEL PILOT JAUME MONCUNILL, “MONCU”

Des del Moto Club Igualada volem recordar avui a Jaume Moncunill Torné, un excel·lent pilot de Ral·lis de la nostra comarca que ens va deixar el passat dilluns als 56 anys, a causa d’un accident domèstic.

En “Moncu”, sobrenom pel que era conegut entre els aficionats, va participar en Ral·lis Catalans i Espanyols tant d’asfalt com de terra, en les dècades dels 80 i 90. Eren temps dels Seat 1430, 124, 127, o el Seat Marbella, vehicle amb el que aconseguí grans resultats en la copa monomarca que Seat tenia dins el Campionat d’Espanya de Ral·lis de terra i que tant celebrada era pels espectadors.

Probablement, per molts serà recordat per la seva ràpida i espectacular conducció, i segur que entre els espectadors de l’època se’n podrien recopilar una colla d’anècdotes. Per d’altres també ho serà per ser capaç d’interpretar absolutament tots els personatges d’un equip de competició; enginyer, recanvista, logística, assistència, electricista o mecànic, tant sols necessitava un copilot el dia de la cursa, i probablement perquè el reglament així ho marca. No necessitava entrenar gaire ni li feia falta, de fet amb tanta feina tampoc li devia quedar gaire temps. Dels seus rivals en feia amics, doncs no perseguia la fama sinó el pur plaer adrenalínic de la velocitat. En “Moncu” era el màxim exponent del que pot fer un pilot amb recursos econòmics limitats, un exemple per tants d’altres que tenim en aquest petit país de grans “cremats”.

D’altres a més, el recordaran perquè els va donar ajut de forma generosa quan començaven en el món de la competició. I és que el Jaume va viure la seva afició amb una passió absoluta i envejable per molts. I la mantenia, doncs encara es va mostrar recentment interessat en participar al XVII Ral·li Ciutat d’Igualada que celebrarem el proper 25 d’Abril.

D’altres a més, tindrem la sort de recordar-lo per aquell somriure…

 

 

Antoni Solé Rovira, Moto Club Igualada.

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.