15è Ral.li Ciutat de Cervera.

Els passats dies 5 i 6 de setembre es va disputar a la Capital de la Segarra la 15ª edició del Ral.li Ciutat de Cervera, proba de Terra que com l’any passat i per tercer cop a la seva història va ser puntuable pel Campionat d’Espanya de Ral·lis de Terra, Campionat de Catalunya de Ral·lis, Trofeu Volant Racc i la Challenge Focuxtrem.

Després de l’èxit organitzatiu obtingut en la darrera edició els del WRC Manegament, Entitat Organitzadora, tenien garantida una gran inscripció, i així va resultar amb un total de 67 equips participants d’arreu de l’Estat.

La proba, disputada el dissabte, es composava d’un total de 8 trams d’especials, 4 dels quals eren diferents a disputar en dues passades cadascun, amb gairebé 90 kms de trams cronometrats i uns 185 kms totals. Nil Solans i Miquel Ibañez, amb Mitsubishi Lancer Evo X, en van endur la victòria en el seu debut amb un vehicle d’aquestes característiques. Solans va ser seguit per Jorge del Cid i Nerea Odriozola i de Jordi Gaig i Alex Astudillo , ambdós amb Mitsubishi lancer Evo X completant el podi.

Eduard Forés i l’igualadí David Uson, amb Mitsubishi Lancer Evo IX, van sortir com a favorits i líders del Grup N, grup reservat per als vehicles de producció, dintre del Campionat d’Espanya que disputen aquest 2014. Forés-Uson, tot i participar a casa, van fixar-se l’objectiu d’acabar la proba el màxim d’amunt possible per tal de salvaguardar el lideratge de la General tot i ser conscients que a Catalunya s’enfrontaven a una gran competitivitat amb el plantell de pilots local que participaven esporàdicament a la cursa de Cervera, i finalment van complir l’objectiu acabant en la 13ª posició scratx i 5ens de Grup N, fet que els fa conservar el seu lideratge al Grup N però que els obliga a jugar-se el Campionat a l’ultima cursa del CERT a Riolobos.

Albert Llobera i Alex Haro, aquest últim copilot del Moto Club Igualada, també van participar en aquesta proba amb el seu habitual Fiat Grande Punto S2000. Albert es va veure obligat a abandonar en la segona especial del dia per una sortida de carretera, fruit de la ruptura del seu braç de suspensió davanter del seu vehicle, quan anaven en la 13ª posició de general.

Carles Planell, també copilot de MCI, també va ser present a la proba en aquest cas a la dreta de Gerard Llordes i a bord d’un Ford Focus 1.6 dintre de la Challenge Focuxtrem. Llordes-Planell van finalitzar en la 7ª posició scratch després de disputar els 4 trams Cronometrats en que constava l’apartat Open, que puntuava per aquesta emocionant Challenge.

La propera cursa del Campionat Estatal es disputarà els propers dies 14 i 15 de Novembre a la població de Riolobos a Extremadura.

 

 

Enric Ruiz, Moto Club Igualada

Fotografies, Jordi Palma Triadó

 

 

Eduard Forés i David Uson amb el seu Mitsubishi Lancer Evo IX de Grup N

Eduard Forés i David Uson amb el seu Mitsubishi Lancer Evo IX de Grup N

 

 

Llobera-Haro al tram de Granyena.

Llobera-Haro al tram de la Ribera d’Ondara.

 

 

 

Sigues sociable, comparteix!

    Deixa un comentari