8é Ral•li Open d’Avià

El dissabte 14 de setembre es va disputar la vuitena edició del Ral•li Open d’Avià, en la que va ser la cinquena proba puntuable per la Copa de Catalunya de Ral•lis d’Asfalt amb coeficient 6, l’Open de Catalunya i Trofeu Júnior de Ral•lisprints i la Copa de Catalunya de Regularitat Esport. Els Amics del Motor d’Avià, entitat organitzadora de la prova, van preveure un recorregut amb vuit especials, amb tres passades per el mítics trams de Puig-reig i Graugés, i dues per l’anomenat “El Gall”, amb un total d’uns 56kms de trams cronometrats.

La cursa va ser d’allò més emocionant ja que no es va decidir fins a la darrera especial, on Josep Maria Membrado i Óscar Sànchez, amb un Porsche 911 GT3, es van imposar per nomes 3 segons al Mitsubishi Colt de David Sayós i Montse Ventosa. L’altre Porsche 911 GT3, el de Jordi Gaig i Aleix Astudillo, va aconseguir acabar tercer a 10 segons de Membrado.

BONA ESTRENA PER L’EQUIP USÓN-VIVES

David Usón, experimentat Copilot del Moto Club Igualada, va participar en aquesta cursa sorprenentment estrenant-se com a pilot, acompanyat del que va ser el seu company d’equip i pilot durant vàries temporades Francesc Vives (mes conegut com a “Siscu” Vives) invertint així els papers a dintre del vehicle. Usón, a mans d’un Peugeot 206 XS amb preparació del Campionat Nacional, va finalitzar el Ral•li d’Avià en una meritòria 9ª posició scratx i van ser segons del Grup A i de la classe 6, demostrant així la seva vàlua també com a pilot.

Un altre equip del Moto Club Igualada que tampoc ho va fer gens malament va ser el format per Joan Morros i Carles Planell, que van portar el seu Volkswagen Golf GTI fins a la 12ª posició de la general i es van endur el Grup H i la classe 9.

En l’apartat de l’Open Jordi Terricabras i Yeray Soto van ser el guanyadors, seguits per Aleix Vila i Marc Roca i d’Alexandre Amir i Edgar Valero, tots tres amb Peugeot 206 XS. En aquesta categoria Jaume Poch, de Moto Club Igualada i copilot d’Enric Prats, amb Peugeot 206 XS, va finalitzar en la 6ª posició general de l’Open i van ser quarts de la Copa Recosap, copa reservada per aquests vehicles, en el que va ser una jornada complicada per ells fruit de una mala elecció de pneumàtics en la primera secció de la cursa del Berguedà.

Pel que fa als participants de Regularitat, els guanyadors van ser Marcel•lí Martí i Carles Datsira, seguits de Fermí Rivera i Ignasi Fernández i de Narcís Pou i Marc Vila que a mes es van imposar en el grup H3.

La propera prova prevista del Campionat de Catalunya de ral•lis d’asfalt és el Ral•li de Valls, que es disputarà el 5 d’octubre.

Redacció i fotografies: Enric Ruiz, Moto Club Igualada

David Uson i Siscu Vives al Parc Tancat de Final de Ral.li.