Victòria de Jordi Viladoms al Ral·li de Sardenya

La penúltima etapa del Ral•li de Sardenya ha posat punt i final a la gran cursa que estava realitzant fins al moment Marc Coma, que liderava amb autoritat aquesta particular prova del Campionat del Món a l’illa italiana. El pilot de Repsol ha sofert una caiguda en la primera especial del dia que l’ha obligat a abandonar amb fractures al canell i la clavícula esquerres. El seu company d’equip, Jordi Viladoms, ha aconseguit imposar-se en la primera especial i és tercer en la classificació general.

Jordi Viladoms al Ral·li de Sardenya

Jordi Viladoms al Ral·li de Sardenya

La caiguda de Coma s’ha produït tres quilòmetres després de l’inici de la quarta etapa, en un tallafocs ample i ràpid que l’organització havia marcat sense perills de consideració. El pilot de Repsol ha trobat dos sots consecutius, el segon d’ells amb diverses pedres ocultes a l’herba, amb les quals ha impactat i ha sortit disparat. Un helicòpter l’ha traslladat a l’Hospital San Martino, a la localitat d’Oristano, on ha ingressat passades les onze del matí.

Després de realitzar-li diverses radiografies, se li ha diagnosticat una fractura plurifragmentària de la clavícula esquerra i una fractura plurifragmentària articular de l’epífisi distal del radi esquerre (el cap del radi més proper a la mà). Aquesta mateixa nit volarà a Barcelona, on ingressarà a l’USP Institut Universitari Dexeus per sotmetre’s a noves proves que confirmin l’estat de les lesions i el tractament que haurà de seguir posteriorment.

Per la seva banda, Jordi Viladoms ha realitzat una especial impecable i ha aconseguit el millor temps. El pilot de Repsol ha demostrat un gran nivell a les dues especials i, després de la retirada del seu company d’equip, lluitarà demà pel segon graó del podi.

A Viladoms li espera una última jornada que el durà de tornada al punt de partida del ral•li, a la localitat de San Teodoro, on la prova acabarà després de dues noves especials de 84 i 68 km.

Jordi Viladoms al Ral·li de Sardenya

Jordi Viladoms al Ral·li de Sardenya

Declaracions deJordi Viladoms:

“D’una banda, estic preocupat per l’estat del Marc [Coma], que cal veure exactament com està; quant a mi, estic content perquè he tornat a marcar un bon ritme i a fer una bona etapa. El principi de la primera especial era bastant perillós, ja que començava per un tallafocs molt ample, en baixada, en què es podia agafar molta velocitat, però amb el risc de trobar alguna pedra amagada a l’herba, com li ha passat al Marc.

En aquell moment, només havien sortit sis pilots, perquè era molt a prop de la sortida de l’especial, i mentre l’evacuaven, han aturat la cursa fins que l’helicòpter ha tornat a estar disponible. L’especial tenia al principi uns vint quilòmetres molt ràpids, amb molta pedra, i després alguna pista similar a les dels primers dies, amb una navegació complicada. La segona especial ha discorregut per un bosc bastant frondós, en una pista molt bonica, amb molta tracció i, un altre cop, amb molta navegació.”

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.