Inici molt igualat del Campionat d’Espanya d’Enduro

Aquest cap de setmana es van disputar els 2 dies d’enduro de Ponts, prova inicial del campionat d’Espanya d’enduro. La cursa organitzada pels amics del Moto Club Segre constava d’un recorregut de 96 km en els quals destacaven les 2 cronos, l’extrema i la mítica trialera de Tiurana, els pilots havien de donar 2 voltes a aquest recorregut.

El dissabte va estar marcat per la primera especial la de Tiurana, on a primera hora del dia l’herba molla va marcar les diferències en els temps del pilots, on va sobresortir el temps d’Oriol Mena que li va servir per adjudicar-se l’scratch del dia per tan sols 1 segon de diferència, seguit dels pilots oficials de BMW Juha Salminen i David Knight que no es van voler perdre aquest enduro del Segre per preparar-se pel mundial d’Enduro que comença aquesta mateixa setmana a Portugal.

Pel que fa als pilots de Moto Club Igualada, el primer dia sobresortir l’actuació de Jordi Viladoms 5è en E3, que retornava a les competicions d’enduro després de molt de temps, així com Xavier Pijoan que en aquesta mateixa categoria aconseguia una meritòria 8a posició. També en E3 Armand Monleón amb problemes en la vàlvula d’escape de la seva gas gas era 11è, Marc Vives 13è, Carles Figuerola 15è i Víctor Cusí 17è. En E2 Bernat Sellarés va assolir la 14è posició en el seu canvi de categoria de júnior a E2. En Júnior Trofeu Eduard Vendrell i Jordi Balcells van obtenir una bona 8a i 9a posició respectivament, Carlos Ferre fou 14è. En Sènior B 2T David Abadal era 10è. Pere Albet 16è, Ricard Martinez 17è i Josep Samsó 20è. En Sènior C 2T Pere Caro fou 10è. A la categoria Sènior B 4T Yannick Brugués aconseguia una excel·lent 5a posició i Josep Marçal la 20a. Jaume Amigo i Álvaro Gil no van tenir la mateixa sort i es van haver de retirar.

Al 2n dia, Diumenge, amb les especials marcades per les roderes del dia anterior, Ivan Cervantes va sortir a per totes per tal de solventar l’error que havia comès el dissabte i es va imposar aconseguint l’scratch del dia, seguit de Cristobal Guerrero i Juha Salminen. Un dels favorits per la victòria David Knight es va haver de retirar al trencar el canvi de la seva bmw.

En els pilots de Moto Club Igualada, el pilot del ktm-Repsol Jordi Viladoms reafirmava la seva bona actuació amb el 5è lloc, seguit d’Armand Monleón 6è després d’haver solucionat els problemes de posta a punt de la seva gas gas, ambdós en la categoria E3. En aquesta categoria també, Xavier Pijoan era 12è, Marc Vives 13è, Víctor Cusí 16è i Carles Figuerola 18è. En E2 Bernat Sellarés repetia la 14a posició del dia anterior. En Júnior Trofeu Eduard Vendrell fou 9è, Jordi Balcells 10è i Carlos Ferre 20è. En Sènior B 2T David Abadal aconseguia la 11a posició, Pere Albet la 17a i Jaume Amigo la 27a. En Sènior B 4T Yannick Brugués era 7è i Josep Marçal 21è. En Sènior C 2T Pere Caro millorava una posició respecta el dia anterior i era 9è.

Jordi Viladoms disputant l'extrema de l'Enduro de Ponts

Al acabar aquests 2 dies d’Enduro de Ponts l’igualadí de l’Armik Sport Team Armand Monleón feia la següent valoració: “El dissabte vam cometre un error de posta a punt de la moto i els temps no van ser els esperats. No obstant, al final del primer dia vam decidir canviar varis “settings” de la moto. Gràcies al treball dels mecànics diumenge em trobava molt més còmode i els temps van començar a sortir, finalitzant sisè de la meva categoria.