El Gran Premi d’Espanya AMV arriba a Igualada

Després de gairebé un any de treballar durament, l’equip de Moto Club Igualada ja te a punt la prova puntuable per al Campionat del Món d’Enduro que es celebrarà a Igualada els propers 28 i 29 de març.

Malgrat la dificultat que ha suposat dur a terme una prova d’aquesta envergadura, en un temps en que la crisi ha condicionat la gestió de patrocini, l’equip que ha encapçalat Jordi Bòria ha aconseguit tenir a punt una prova que a ben segur marcarà la pauta del Campionat del Món d’Enduro 2009. El suport incondicional de l’Ajuntament d’Igualada, que a més de l’aportació econòmica, s’ha fet càrrec d’una bona part de la infraestructura, el recolzament d’institucions com la Diputació de Barcelona i el Consell Català de l’Esport, el patrocini de l’Hotel Ciutat d’Igualada i Excavacions Roma, com a patrocinadors principals, i la colaboració de col.lectius i empreses, faran possible que Igualada visqui un cap de setmana memorable.

A més, cal remarcar també la bona predisposició de tots els municipis per on es desenvoluparà la prova, Ódena, Rubió, Jorba, Copons, Argençola, Sant Martí de Tous i Santa Margarita de Montbui, que han facilitat que s’hagi pogut dissenyar un recorregut selectiu i de gran bellesa.

Segons Dani Mas, Director de Carrera “el recorregut, que finalment serà de 174 km per dia, serà selectiu, i d’un nivell molt alt. La crono, de 6,2 km que estarà ubicada a la Finca d’Aubareda és d’un traçat ràpid. Per contra, el tram cronometrat serà lent, técnic i sumament complicat. Els 4.482 metres d’aquesta prova especial marcaran diferències, i no serà possible obtenir un bon resultat sense aconseguir un bon registre en aquesta prova”

“El recorregut s’ha escurçat finalment a dues voltes i mitja. Hem escurçat la prova mitja volta perquè sinó ens anàvem a una cursa de 8 hores i 15 minuts, una mica més llarga del que volíem”, comenta Dani Mas. “Amb els responsables del recorregut, David Abadal, Josep Marsal i Pere Sala hem cregut oportú, que un cop els pilots arribin al Control Horari de la carretera de Les Maioles, baixin directament a Igualada per carretera per disputar la prova especial extrem ubicada a l’avinguda Catalunya”

L’altre punt decisiu de la prova serà el Control Horari 2, que va des de la carretera de Les Maioles fins a Rubió. “Es un Control Horari curt i molt intens, amb un temps parcial molt ajustat. Qui no afini en aquests 4,2 km que s’han de fer en 16 minuts, pot perdre la cursa”, afirma el Director de Cursa.

Victòria de Cervantes en l’Enduro del Segre

Aquest cap de setmana s’ha celebrat a Ponts la primera prova puntuable per al Campionat d’Espanya d’Enduro, que ha comptat amb la participació dels favorits a la victòria de l’Enduro d’Igualada: Cervantes, Knight, Tarkala i Salminen. La victòria dels dos dies va ser per al pilot de KTM, Ivan Cervantes, que d’aquesta manera deixa clar que és un ferm candidat al títol de Campió del Món. No obstant, l’agradable sopresa d’aquesta cita ha estat la victòria d’Oriol Mena (Husaberg) el primer dia. D’aquesta manera es confirma que aquest jove pilot és el màxim favorit per guanyar el Campionat del Món en categoria junior.

Juha Salminen

Juha Salminen

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.