Duríssim Cross Country de Solsona pels pilots de Moto Club Igualada

El diumenge 1 de febrer de 2009, es disputà a Solsona la 3ª prova del campionat d’Espanya de Cross Country. El recorregut de 14 km la volta, va estar marcat per la pluja i el fred que el van convertir en una autèntica fanguera, molt exigent tècnica i físicament. Fet que el pilots recordaran per bastant temps per la duresa que acabar sent aquesta prova.

Sis van ser els intrèpids pilots de Moto Club Igualada que van participar en aquesta duríssima carrera.

En les “Fun Series” prova destinada a les categoria Sènior B, Marc Queraltó i Edu Roig van aconseguir acabar aquesta infernal carrera en la 18a i 20a posició, respectivament. Completant 3 voltes al recorregut en les 2 hores de competició que constava la carrera, després d’haver-se d’ajudar mútuament varies vegades per aconseguir superar el fang i les pedres. No va tenir la mateixa sort Oriol Busquets, que retorna a la competició després de varis anys d’absència, que en la 1a volta va trencar la tapa d’embrague de la seva Honda en una caiguda que el va obligar a abandonar.

En la categoria estrella les “Pro-Sèries” tres van ser el pilots de Moto Club Igualada que hi van ser presents. La intensa pluja caiguda duran el dia va obligar a retallar la cursa en 10 minuts, passant de les 2h 30 min que inicialment estava programada a 2h 20 min degut a la pluja i el fang, que van acabar convertint el recorregut en impracticable. On cal destacar la meritòria 7a posició del pilot igualadí Armand Monleón en el seu 1r. Cross Country 2009 i el 8è lloc de Marc Vives, ambdós van aconseguir realitzar 5 voltes al recorregut. En canvi, Xavier Pijuan es va haver de retirar amb problemes mecànics.

El mundialista Armand Monleón feia les següents declaracions al acabar la carrera ” Estic content d’haver pogut acabar aquesta carrera tan complicada, ja que fins i tot els pilots capdavanters hem hagut d’ajudar a pilots doblats a superar els obstacles per poder passar nosaltres mateixos” comentava.

La cursa va ser guanyada per Oriol Mena que aconseguia la 3a victòria consecutiva en aquest campionat, seguit de Lorenzo Santolino i Lucas Puerta,