Torna el rei del desert: Jordi Viladoms finalitza en segona posició al Ral·li dels Faraons

Jordi Viladoms aterrava aquest dilluns a l’aeroport del Prat de Barcelona procedent del Cairo i ho feia amb un somriure d’orella a orella, després d’haver pujat al segon esgraó del podi del Ral.li dels Faraons.

Viladoms que ja va ser tercer a la darrera prova del mundial de Raids, a Argentina (Rally por las Pampas) que era la prova on el pilot igualadí tornava a la competició després de la greu caiguda que va patir a la darrera edició del Dakar i després d’un dur i llarg procés de recuperació. Tot i que va aconseguir un tercer lloc, la duresa del ral.li va fer que Viladoms patis de valent i tingués problemes amb el ritme de cursa i alguna que altre molèstia física.

Després dels Faraons tot ha estat diferent, el millor Viladoms ha tornat a cursa i ho ha fet seguint el ritme del líder i a l’hora fent d’escuder del guanyador, el seu company a l’equip KTM-Repsol, el també català Marc Coma, fins i tot Viladoms es va “permetre el luxe” de guanyar la 4ª etapa del ral.li (Siwa-Siwa) confirmant així que ha tornat a adquirir el millor nivell de forma.

D’altre banda amb l’ajut de Viladoms, el seu company Marc Coma va guanyar el ral.li, per davant de Viladoms i del noruec Ullevalseter (KTM – 3er classificat) amb la victòria, Coma es proclamava per tercer any consecutiu Campió del món de Raids.

Just després de finalitzar Viladoms declarava:

“Estic molt content de com ha anat tot. Realment acabar un ral.li així es molt important després de les lesions i tot el que he passat durant aquest any. Per a mi és una gran recompensa haver aconseguit la segona posició. Al principi de l’etapa d’avui, al sortir de l’oasi de Bahrija, ha estat complicat i ens hem fet un petit embolic.

Però després hem anat per pistes força rápida i visibles, I tota ha anat bé. L’etapa s’ha fet llarga, l’any passat també anava segon i un problema mecànic a la darrera etapa em va deixar fora de cursa, així que els darrers kilòmetres s’han fet molt llargs. Pensava el que em va passar l’any passat en l’accident del Dakar… i al final he arribat una mica emocionat al final d’etapa.

En referència al seu company Viladoms va dir:

Marc està imparable i la veritat es que no sé on té el límit, perque es clarament superior a la resta de pilots. Tenim Marc per molt de temps, de fet, ja es veia venir que guanyaria i ara mateix no hi ha ningú que l’hi faci hombra”

L’alegria de l’equip KTM era palpable, gràcies al doblet que havia aconseguit la parella Coma – Viladoms als Faraons i pel títol mundial que s’adjudicaven.

Viladoms torna a casa per seguir entrenant i continuar la seva preparació per la propera edició del Dakar, abans però Viladoms disputarà el darrer Ral.li del campionat del món, el “United Arab Emirates Desert Challenge” que es disputarà a Dubai el proper 29 d’Octubre.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.